Otvoren konkurs Electrolux Design Lab 2009

PCPress.rs ImageKompanija Electrolux od 2003. godine organizuje konkurs Design Lab u potrazi za inovativnim i revolucionarnim rešenjima svakodnevnih problema. Sledeći konkurs, Design Lab 2009, organizuje se tokom proslave 90 godina kompanije zbog čega je koncept konkursa dizajn kućnog aparata koji će moći da se koristi narednih 90 godina.

Teme koje studenti završnih godina i diplomci industrijskog dizajna treba da obrade vezane su za skladištenje hrane, čišćenje odeće, pranje sudova i druge redovne kućne poslove. Pobednik konkursa će dobiti 5.000 evra i šestomesečno usavršavanje u jednom od Electroluxovih dizajnerskih centara, dok će drugo i trećeplasirani osvojiti 3.000, odnosn 2.000 evra. Ko će odneti priznanja odlučivaće međunarodni žiri koji će ocenjivati intuitivnost dizajna, inovativnost i mogućnost da se uređaj zaista napravi i koristi u domaćinstvu.

Prezentacija radova finalista i proglašenje pobednika biće organizovani u Londonu krajem godine. Rok za prijavu je 31. maj, a sve informacije o uslovima učešća nalaze se na zvaničnom sajtu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,