Otvorena internet učionica u OŠ “Starina Novak” u Beogradu

telekomU sklopu akcije uvođenja ADSL priključaka školama u Srbiji ministar prosvete Žarko Obradović i generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko otvorili su danas internet učionicu u osnovnoj školi “Starina Novak”. Pored uvođenja internet priključka, Telekom je ovu učionicu opremio i sa 20 računara.

Od decembra 2008. godine, kada su Telekom Srbija i Ministarstvo prosvete pokrenuli projekat uvođenja interneta preko 50% škola u Srbiji je počeko da koristi ADSL, a da bi škole dobile i odgovarajuću opremu za internet učionice pokrenuta je i akcija “e-dukacij@”.

“Uvođenje interneta veoma je važna stvar kako bi obrazovanje dobilo tretman koji zaslužuje. Cilj nam je da unapredimo obrazovanje uvođenjem novih tehnologija koje će poboljšati kvalitet znanja i povećati informatičku sposobnost dece. Važnu ulogu u ovom prjektu imaju nastavnici koji će naučiti decu da koriste internet i njegove prednosti. Naravno deca ne treba da zaborave na knjigu i njeno korišćenje”, rekao je dr Žarko Obradović.

“Ovo je zaista široka društvena akcija sastoji se iz tri komponente. Prva podrazumeva uvođenje interneta u sve osnovne i srednje škole u Srbiji, a druga predstavlja opremanje internet učionica. Do sada smo uspeli da uvedemo internet u oko 940 škola. Veoma nam je drago što je petnaestak velikih kompanija prepoznalo značaj akcije doniranja računara i priključilo se,” dodao je Branko Radujko.

Pročitajte i:  Prilagođena hosting rešenja koja nudi Orion telekom

Sudeći po trenutnom tempu, rokovi za završetak projekta biće ispunjeni i sve škole će do 1. septembra 2009. imati pristup internet.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,