Računari i Galaksija

Otvorena SNE Energy fabrika u Čačku

U Čačku je danas svečano otvorena fabrika za proizvodnju srednjenaponske elektroenergetske opreme SNE Energy.

SNE Energy fabrikaOtvaranje fabrike je proizvod uspešne saradnje kompanije Elektrovat, koja se bavi poslovima u oblasti elektroenergetike, automatizacije i upravljanja proizvodnim procesima, i kompanije Schneider Electric, svetskog lidera na polju upravljanja električnom energijom i automatizacijom.

Reč je o svetski priznatoj opremi – Ring Main Unit (RMU) postrojenjima tipa RM6 i modularnim razvodnim postrojenjima tipa SM6 koja omogućavaju daljinsko upravljanje trafo-stanicama.

Kompaniju SNE Energy osnovalo je preduzeće Elektrovat 2011. godine sa ciljem proizvodnje elektroenergetske srednjenaponske opreme po licenci renomirane multinacionalne kompanije Schneider Electric. Fabrika je izgrađena po najstrožijim tehničkim i tehnološkim zahtevima i prema konceptu “zelene, pametne i poslovno-edukativne zgrade” koja za grejanje i klimatizaciju koristi obnovljive izvore energije – toplotu zemlje sistemom geotermije, dok je kompletan krov objekta pokriven fotonaponskim ćelijama čineći solarnu elektranu snage 55kW koja je već uspešno puštena u rad. Kompletna elektroinstalaciona oprema u objektu je proizvodnje Schneider Electric, dok su svi unutrašnji prostori projektovani u skladu sa tehnološkim zahtevima za takvu vrstu proizvodnje.

Pročitajte i:  Schneider Electric proglašen svetionikom cirkularnosti po izboru Svetskog ekonomskog foruma

„Izgradnja fabrike površine 1.500 m2 trajala je od marta do avgusta ove godine i u nju je uloženo milion i po evra. Kompanije SNE Energy i Elektrovat na ovaj način želele su da potencijalnim klijentima i kupcima opreme na sopstvenom primeru prikažu najreprezentativniji način izgradnje modernog poslovnog prostora sa najsavremenijom opremom. Reč je o najvišem nivou energetske efikasnosti po svim svetskim standardima – izjavio je gospodin Jugoslav Milošević, direktor kompanije Elektrovat.

“Veliko mi je zadovoljstvo što se danas nalazimo u ovoj fabrici, koja je po mnogo čemu posebna, a njeno puštanje u rad za nas zaista znači krunu naše dugogodišnje, uspešne saradnje sa kompanijom Elektrovat,” izjavio je gospodin Dragoljub Damljanović, direktor kompanije Schneider Electric. On je takođe dodao da ova fabrika spada u kategoriju energetski najefikasnijih postrojenja u Srbiji.

Imajući u vidu da je energetska efikasnost koncept za budućnost, ovaj tip „pametnih“ zgrada će postati sve učestaliji na našim prostorima. Novootvoreni proizvodni pogon će otvoriti nova radna mesta za stanovnike Čačka i okoline čime će doprineti poboljšanju životnih i radnih uslova u ovom regionu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,