Palmsy je “društvena mreža” koja zadovoljava vašu želju za objavljivanjem

Kada se prijavite na novu društvenu mrežu, nemate nijednog prijatelja, nijednog pratioca, nijedan lajk. 

PCPress.rs Image

Nijedna objava ne napušta vaš uređaj i svi su lajkovi lažni

Ali kako počnete da objavljujete sadržaj, možda ćete dobijati sve više lajkova i komentara. To bi moglo dovesti do novih pratilaca. A taj dopaminski podsticaj će vas ohrabriti da još više objavljujete. Nova aplikacija pod nazivom Palmsy pokušava da deluje kao metadon za društvene medije omogućavajući vam da objavite bilo šta i dobijete lajkove na njima. Ali kvaka je u tome da niko ne može da vidi te objave.

Možete objaviti koliko god želite objava. Aplikacija vam čak omogućava da dodate i fotografije uz njih. Ali te objave šaljete u prazno. Developer Pat Nakajima rekao je na Threads-u da nijedna objava ne napušta vaš uređaj i da su svi lajkovi lažni.

Besplatna aplikacija – koja radi i na iPhone-u i iPad-u – u osnovi čita vašu listu kontakata kako bi dodelila lajkove lažnim objavama. Dok aplikacija čita vaše kontakt informacije, jer su sve objave lokalne, informacije o kontaktima se ne šalju na server.

“Može biti zabavno videti lajkove koji dolaze od ljudi o kojima niste razmišljali godinama. Takođe, može biti korisno da možda obrišete neke kontakte koji vam više ne trebaju”, piše Nakajima u odeljku sa često postavljanim pitanjima (FAQ) aplikacije.

Osim pregledanja kontakata, možete koristiti aplikaciju kao lični dnevnik ili čak kao mesto za izbacivanje loših šala iz svog sistema – niko vas neće osuđivati. Na vama je.

Developer je nedavno ažurirao aplikaciju sa nekim naprednim opcijama koje vam omogućavaju da ograničite broj lajkova na određenoj objavi i koliko dugo želite da ti lajkovi dolaze: nekoliko sekundi, nekoliko minuta, nekoliko sati ili nekoliko dana.

Postoji više aplikacija sa vremenskim ograničenjem koje pokušavaju da pomognu u smanjenju zavisnosti od društvenih medija. Neki developeri su takođe izdali vrlo osnovne aplikacije za objavljivanje besmislenih objava bez posledica.

Godine 2018. bivši menadžer proizvoda Google Reader, Jason Shellen, ponovo je pokrenuo Brizzly kao veb stranicu, koja vam omogućava da unesete bilo šta u tekstualno polje i pritisnete pošalji. Objave ne idu nigde i čak ih ne možete videti nakon što pritisnete pošalji.

Izvor: Techcrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *