BIZIT plus

Panel diskusijom završen prvi dan konferencije BIZIT 2015

Panel diskusija „Kako da mi upravljamo poslovnim procesima, a ne oni nama“ održana je danas u okviru konferencije Bizit koju drugu godinu za redom organizuje najveća domaća ICT medijska kuća, PC Press.

bizit 2015

Poslovni procesi, njihova važnost za efikasno funkcionisanje sistema, zatim korporativna kultura odnosno kako naterati radnike da zavole svoje poslovne procese, pa i svoje rukovodstvo, zatim izveštavanje, razumevanje izveštaja, unapređenje poslovanja, bile su samo neke od tema ključnih za uspešno poslovanje, koje su otvorene na ovom panelu.

bizit 2015 prvi dan

Diskusiju je moderisao Miša Bašić, dok su u njoj učestvovali Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu, Damir Barjaktarević, generalni direktor kompanije GoPro, Aleksandar Marković, CTO kompanije Metalac Gornji Milanovac i Dragoljub Jovković, CTO kompanije Deleze.

Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu istakao je da se procenjuje da Republika Srbija godišnje izgubi između 10 i 15 miliona evra, zato što se servisi prave pojedinačno, a ne kroz cloud usluge, kao i da Nacionalni portal eUprava ima sve predispozicije i mogućnosti da postane prvi državni cloud.panel bizit 2015 prvi dan

Pročitajte i:  Na Portalu eUprava od danas dostupne elektronske usluge za građane u okviru regionalne inicijative Otvoreni Balkan

Neke informacije kao što su identiteti građana nikad neće moći da napuste okvire države, niti okvire samog sistema državne uprave. Međutim, pitanje je dana kada ćemo implementirati neka druga rešenja za druge tipove dokumenata. Mi radimo na studiji koju ćemo vrlo uskoro i prezentovati, a koja će pokazati kakve sve uštede može da donese primena novih tehnologija – izjavio je Stojanović i dodao da Direkcija za elektronsku upravu, kroz Nacionalni portal eUprava, već nekoliko godina nudi cloud kao rešenje.

Podsetimo, Bizit je jedina konferencija u Srbiji koja okuplja predstavnike domaće privrede i stručnjake iz oblasti informacionih tehnologija. Ove godine održana je sa ciljem da u stručnoj javnosti pojača svest o značaju primene savremenih informacionih tehnologija u poslovanju i njihovom sve većem uticaju na ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata.

Prvog dana predstavile su se brojne domaće kompanije koje se bave proizvodnjom i distribucijom poslovnih softverskih i hardverskih rešenja, kao i nezavisni IT konsultanti, koji su kroz predavanja i praktične radionice upoznali posetioce sa aktuelnim pitanjima iz ICT oblasti.

Pročitajte i:  Počelo eZakazivanje za upis dece u osnovne škole

Drugi dan konferencije će biti posvećen telekomunikacijama, servisima, IT bezbednosti i obrazovanju, a kompletnu agendu možete preuzeti na zvaničnom sajtu konferencije Bizit.

Facebook komentari: