PC Press #250 – Šta je bilo, a šta dolazi

PC Press je imao veoma uzbudljivu 2017. godinu. Organizovali smo Top50, BIZIT konferenciju, nedavno i okrugli sto, predstavili novo elektronsko izdanje i bili uz vas na svakom sajmu i bitnom IT i biznis događaju. Po čemu je 2017. godina bila posebna mogu vam reći i predstavnici IT industrije, telekomunikacionih operatera, privrednici i kolege iz medija, koje smo pitali šta je bilo u 2017. a šta očekuju u narednoj godini.

PCPress.rs Image

Za vas smo udarali po HyperX mehaničkoj tastaturi da proverimo koliko to ume da bude iritantno za sve koji su u istoj prostoriji sa vama. Probali smo i muziku sa i bez žica, sa Samsung IconX slušalicama i Technics raspevanom kutijom.

PCPress.rs Image

Ako vam se nije svideo Samsung Gear S3 pametni sat, sad smo dobili i verziju za sportiste nazvanu jednostavno – Gear Sport, ali i pametne robote koji usisavaju umesto vas, te još električnih automobila.

PCPress.rs Image

Generalni je utisak da je po pitanju bezbednosti 2017. godina bila problematična. Virusi, ransomware i razna internet gamad nas je vrebala iza svakog ćoška. Pisali smo o online pretnjama, predviđanjima za narednu godinu, ali i nadolazećoj GDPR regulativi.

Pročitajte i:  Samsung bi mogao prvi da napravi NAND od 1000 nivoa

PCPress.rs Image

Upravljanje dokumentima spada u jednu od najbitnijih funkcija svake ozbiljne firme, pa smo ovog meseca posebnu pažnju obratili i na DMS i PMS rešenja. Naravno, nismo zaboravili ni programiranje u osnovnoj školi, pa je priča o Skreču u petom razredu nastavljena tekstualnim programskim jezikom za šestake.

PCPress.rs Image

Aktuelni broj, te šestomesečnu ili godišnju pretplatu na “PC” možete obezbediti na:

http://prodavnica.pcpress.rs/

Besplatne aplikacije za čitanje digitalnih izdanja preuzmite sa adresa:

https://goo.gl/DbCF5G (Android)

Pročitajte i:  Face ID nije kreiran da podržava više korisnika

http://apple.co/1Hg4Csr (iOS)

Novi PC Press iz bilo kog browsera možete čitati i na:

http://pc-press.mwtatooine.net/

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , ,