PC Press video: Ljudi ili mašine – ko gubi trku?, Manja Bogićević, Founder & CEO, Kagera.ai

Šta su zaduženja Data Scientist-a, šta je mašinsko učenje a šta deep learning, koji su izazovi i ograničenja veštačke inteligencije, koje su ključne veštine za uspeh u IT industriji i kakav je položaj i uloga žena u IT sektoru su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Manjom Bogićević, Founder & CEO, Kagera.ai.

PCPress.rs Image

Manja Bogićević je mlada i uspešna preduzetnica i Data Scinentist, a već dve godine je fokusirana samo na menadžerski deo posla i vođenje timova. Ona je jedna od prvih/malobrojnih žena u Srbiji koja se bavi Data Science-om, oblašću koja se bavi prikupljanjem, obradom i analizom podataka uz pomoć različitih alata i tehnika. Manja je završila Ekonomski fakultet u Beogradu, smer za finansije, bankarstvo i osiguranje, ali se zainteresovala za programiranje i statistiku na poslednjoj godini studija. Nakon što je stekla potrebna znanja i veštine, radila je u različitim IT firmama u inostranstvu, gde je vodila timove Data Scientist-a. Sa 26 godina je osnovala svoju firmu Kagera.ai, koja se bavi konsaltingom i rešavanjem poslovnih problema uz primenu mašinskog učenja. Kagera.ai nudi inovativna i prilagođena rešenja za klijente iz različitih industrija, posebno iz energetskog sektora. Takođe, Kagera.ai organizuje radionice i obuke za ljude koji žele da nauče više o data science-u i veštačkoj inteligenciji. Manja je takođe saradnica Centra za javne politike, gde pomaže u analizi podataka iz različitih oblasti. Početak Manjine preduzetničke karijere obeležio je Petrucci Elegance brend pod kojim je zajedno sa svojom mamom proizvodila i prodavala unikatne ručno rađene leptir mašne, kravate, marame i džepne maramica. Manja je primer kako se može uspeti u IT industriji bez obzira na pol i obrazovanje, ako se ima volje i entuzijazma za učenje i rad.

Pročitajte i:  ChatGPT muke: Novinari protiv veštačke inteligencije

Ceo video intervju sa Manjom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari: