PC Press video: Milionska odšteta za povredu autorskih prava!, prof. dr Aleksandar Kavčić

O kakvom sporu je reč, kako se završio, koji još pravni proces profesor vodi u Americi, ali i o sistemu obrazovanja kod nas i u inostranstvu su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa prof. dr Aleksandrom Kavčićem, osnivačem Fondacije “Alek Kavčić”.

PCPress.rs Image

Po obrazovanju je elektroinženjer, po zanimanju naučnik, filantrop i profesor. Autor je nekoliko patenata. Čitač zapisa sa hard diskova je njegov najpoznatiji izum, ugrađen je u milijarde diskova širom planete. Školovao se u Jugoslaviji, Indiji, Nemačkoj i Americi. U Americi radi, kao profesor na Carnegie Mellon univerzitetu, a živi na relaciji Ostin – Beograd.

Kao filantrop i profesor njegova misija je unapređenje obrazovanja. Osnovao je pod svojim imenom fondaciju koja se upravo bavi unapređenjem obrazovanja. Kaže da cilj obrazovanja ne sme da bude profit pa je u Srbiji pokrenuo akciju besplatnih udžbenika za sve đake zbog koje je postao hvaljen u javnosti i osporavan od strane kompanija kojima su udžbenici posao. Njegov život, pored naučnih otkrića obeležili su sudski procesi po kojima se mogu snimiti filmovi. Ko je on zapravo, njegovu životnu priču pokušaćemo da saznamao u ovom razgovoru.

Pročitajte i:  PC Press video: Put do zvezda popločan programskim kodom | dr Tijana Prodanović, Dr Cosmic Ray

Prvi deo video intervjua sa prof. dr Kavčićem možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,