PC Press video: Slučaj multi-cloud, Nenad Aleksić, VMware

Koliko virtuelizacija doprinosi modernom poslovanju, koliko olakšava firmama svaku vrstu prilagođavanja u današnjem svetu, zbog čega je multi-cloud toliko važan u današnje vreme i kako ubediti neku prosečnu firmu na ovim prostorima da je prelazak na cloud odnosno multi-cloud model u njenom interesu i pravi izbor za nju su samo neka od pitanja i tema o kojima smo za PC Press u video formatu razgovarali sa Nenadom Aleksićem, regionalni menažer prodaje za jugoistočnu Evropu, VMware.

PCPress.rs Image

Nenad Aleksić je regionalni direktor prodaje za jugoistočni klaster srednje Evrope u VMware-u, koji uključuje šest zemalja Adriatic regiona koje nisu članice EU, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, Grčku, Kipar u Maltu. Nenad se pridružio VMware-u u martu 2012, kao teritorijalni menadžer za Jadran i Bugarsku. U glavne fokuse njegovog rada spadaju strateško planiranje, prodaja i upravljanje kanalima prodaje, kao i edukacija i koordinacija timova širom regiona koji pokriva. Nenadov tim pomaže klijentima da unaprede poslovne rezultate kroz korišćenje najsavremenijih tehnologija i alata, usvajanje inventivnih poslovnih modela, popdsticanje inovacija i identifikaciju održivih načina rada koji će odgovoriti na izazove budućnosti. Sa formalnim obrazovanjem u oblasti elektrotehnike i telekomunikacija, uključujući i MBA studije na Univerzitetu Šefild, pre priključenja VMware-u i pokretanja kancelarije u Beogradu, Nenad je stekao značajno poslovno iskustvo tokom skoro decenije rada u različitim timovima u kompaniji Microsoft.

Pročitajte i:  Uvodnik: Cloud i druge tranzicije

VMware je američka kompanija osnovana 1998. god. u Palo Altu. Bavi se razvojem cloud softvera, softverima za virtuelizaciju kao i drugim servisima. Kompanija VMware je svetski lider u razvoju cloud infrastrukture, sa godišnjim prihodom od oko 13.4 milijardi dolara, preko 500.000 zadovoljnih korisnika i 75 000+ zadovoljnih partnera. VMware zapošljava preko 19000 ljudi u oko 120 lokacija širom sveta.

Ceo video intervju sa Nenadom možete pogledati na linku ispod:

Na PC Press YouTube kanalu pored ovakvog tipa videa očekujte razne druge teme, goste i formate. Ukoliko vam se dopada sadržaj koji kreiramo, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom PC Press YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,