BIZIT plus

Peacock povećao cenu paketa

Servis za strimovanje Peacock podiže cene svojih pretplatničkih paketa. Premium pretplata podržana oglasima raste za jedan dolar, na 6 dolara mesečno, dok se opcija Premium Plus bez oglasa povećava za dva dolara na 12 dolara mesečno.

PCPress.rs Image

Peacock uprkost rastu broja pretplatnika gubi profit

Godišnja Premium pretplata raste za 10 USD, dakle 60 USD godišnje, dok Premium Plus pretplata raste za 20 USD, čineći 120 USD godišnje. Sve ovo stupa na snagu 17. avgusta. Ovo je zapravo prvo povećanje cene za uslugu striminga u vlasništvu NBCUniversal-a od pokretanja 2020. Povećanje utiče i na trenutne i na dolazeće pretplatnike. Strimer je ukinuo svoj besplatni nivo ranije ove godine.

Peacock gubi novac, uprkos brzom rastu pretplatničke baze. Od aprila, strimer je imao 22 miliona pretplatnika, ali povećani troškovi programiranja doveli su do gubitka od više od 700 miliona dolara. Cene Paramount+ su porasle u februaru, a isto važi i za Max, Disney+, Apple+ i sve ostale.

Što se tiče Peacocka, postoji razlog zašto je dostigao preko 20 miliona pretplatnika za samo nekoliko godina. Usluga pored popularnih serija prenosi mnoštvo sportova uživo, uključujući NFL fudbal, fudbal Premijer lige i WWE rvanje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: