Periscope aplikacija omogućava livestream posle samo par klikova

Periskop je, izvorno, optički instrument za osmatranje okoline koji omogućava posmatraču koji se nalazi ispod nivoa vode, ukopanom ispod nivoa zemljine površine, ili stacioniranom iza bilo kakve prepreke, posmatranje objektata iznad nivoa vode, odnosno kopna, odnosno bilo kakve prepreke. Slično tome, Periscope aplikacija svojim korisnicima omogućava da vide šta se događa u svetu uz pomoć kamera iz pametnih telefona, te mreža širokog opsega, na koje su telefoni konstantno povezani.

PCPress.rs Image

Periscope je nova aplikacija za pametne telefone, koja omogućiva livestream sadržaja iz života kako prijateljima, tako i strancima. Gledaoci mogu da prate emitovanje nekih važnih događaja, ali i svakodnevni život korisnika iz celog sveta. Kreirali su je Kayvon Beykpour i Joe Bernstein početkom 2014. godine, da bi je Twitter otkupio početkom 2015.

Do skoro je za registrovanje na aplikaciju bilo potrebno da korisnik ima i Twitter nalog, a sada to može da se učini samo uz unošenje broja telefona. Kada se otvori, Periscope vas vodi na glavnu stranicu za gledanje, kojoj može da se pristupi i preko TV ikonice u dnu strane. Na stranici se nalaze kanali korisnika koje partite, te sadržaji koje su emitovali u poslednja 24 časa.

Pročitajte i:  CEO YouTube-a upozorava OpenAI da je zabranjeno da treniraju svoje AI modele na video snimcima platforme

Pored TV ikonice, u dnu stranice se nalazi i taster Globe – koji vodi na Global page, ikonica u obliku kamere – koja otvara opciju Broadcast Now i omogućava livestream istog trenutka, te taster koji vodi na People page, gde se nalaze kanali koje pratite.

Periscope vam omogućava da započnete livestream posle samo nekoliko klikova, a sve češće je koriste i mediji za emitovanje sadržaja uživo, te izveštavanje sa terena. Ovakav način emitovanja prevazilazi slične opcije koje nude YouTube, Justin.tv, Twitch i Ustream.tv, budući da je za emitovanje na ovim sajtovima potreban određeni kompjuterski softver, te web-kamera.

Izvor: howstuffworks.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,