Pet novih Steam igara koje verovatno niste primetili

Prosočnog dana, oko desetak novih igara se objavi na Steamu. I dok mislimo da je to dobra stvar, razumljivo je da može biti teško pratiti sve.

PCPress.rs Image

Pregledanje novih igara na Steamu kako vi to ne biste morali

Potencijalno uzbudljivi dragulji sigurno će biti izgubljeni u poplavi novih stvari za igranje, osim ako ne pregledate svaku pojedinačnu igru koja se pojavi na Steamu. Ako vam ništa ne privuče pažnju ove nedelje, sakupili smo najbolje PC igre koje možete trenutno igrati i listu igara koje će se lansirati ove godine.

Wulin Chess

Datum izlaska: 1. februar

Developer: LameCat Studio

Nakon dve godine u Early Access-u, Wulin Chess je lansiran u verziji 1.0. Ime je pomalo pogrešno: nije samo prerada šaha, već je samostalna igra taktičkih poteza koja pozajmljuje određene elemente. Na primer, svaka klasa funkcioniše kao figura u šahu u smislu da imaju različite sposobnosti kretanja, ali su njihovi napadi i veštine jedinstveni. Tabla sa mrežom takođe je pozajmljena iz šaha, mada u igri Wulin Chess može biti prepuna prepreka i, ako imate sreće da je prvi dosegnete, nagrada. Fascinantna je modifikacija originalne strategijske igre, a sve je prekriveno prelepim “kineskim mračnim borilačkim umetnostima”.

Pročitajte i:  Helldivers 2 - Steam igrači i PSN nalog 

Boxes: Lost Fragments

Datum izlaska: 2. februar

Developer: Big Loop Studios

Od tvoraca Doors stiže Boxes, igra o otključavanju sve složenijih kutija sa slagalicama. Vi igrate kao lopov na rutinskoj misiji da opljačka kuću, ali umesto brze pljačke, pretvara se u mozgalicu sa raznobojnim zagonetkama. Boxes je mnogo više od niza mozgalica: ovde postoji i priča, pre svega o samoj kući i pitanju da li ćete ikada iz nje izaći živi. Ova igra je za ljubitelje igara poput The Room i pomenutih Doors.

Legendary Hoplite

Datum izlaska: 3. februar

Developer: TripleBricksGames

Legendary Hoplite izgleda prilično zanimljivo, kombinujući žanr sa ARPG-om. Smesten u gradu Itaka i prožet grčkom mitologijom, morate pametno komandovati svojom vojskom kako biste pobili navalu napadača, koji variraju od prilično običnih vojnih lica do divova koji nose kamenje. Očekujte uobičajenu seriju stabala nadogradnje i poboljšanja oružja kroz 40 nivoa sa 150 neprijatelja i, u nekom trenutku, borbu protiv Kerbera.

Trinity Survivors

Datum izlaska: 31. januar

Developer: Flyway Games Inc.

Pročitajte i:  Manor Lords: Video igra koju svi žele

Ova akciona roguelite igra u Early Access-u izgleda prilično obično na prvi pogled, ali osim što podržava online kooperaciju, ima i nekoliko svojih trikova. Ako pažljivo pogledate snimke igranja, primetićete da nije samo jedan igrivi lik, već njih troje, i vi upravljate svima istovremeno po mapi. Trik je u tome da kombinujete ove likove tako da njihove snage zajedno odgovaraju ubilačkom zadatku. Osim pronalaženja najbolje formacije likova, svaki lik ima svoje putanje sposobnosti i napredovanja. Period Early Access-a će trajati oko deset meseci (ali i duže ako bude potrebno), dok se dodaju nove funkcije i vrše poboljšanja na osnovu povratnih informacija.

Soak & Splash

Datum izlaska: 4. februar

Developer: Hosthood Studios

Moglo bi se reći da je ovo bila spora nedelja na Steamu, ali to nije razlog zašto je Soak & Splash ovde uključen. Uključen je zato što je igra o druženju u sauni sa online slučajnim igračima (ili prijateljima, ako ih imate), tuča metlama ili borba do smrti, ako vam se čini tako. Besplatna je, i koliko znamo, nema drugih opuštenih igara u sauni. 

Izvor: Pcgamer

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,