Top50 2023

Peti rođendan Firefoxa

firefox_logoZajednica Mozila Srbija, uz podršku Ubuntu lokalne zajednice za Srbiju, organizuje proslavu 5.rođendana Firefoxa, jednog od najpopularnijih veb pregledača današnjice. Tom prilikom okupiće se svi koji su radili na prodoru Firefoxa na tržište Srbije i njegovoj lokalizaciji na srpski jezik, a biće održan i niz
predavanja vezanih za ovaj veb pregledač i slobodan softver generalno.

Tokom proslave, koja se održava u nedelju, 8. novembra, u Domu omladine Beograda (u tribinskoj sali), predavanja će držati Miloš Dinić (Mozilla od početka do danas), Paskal Ševrel (Firefox), Ladislav Urošević (Cilj i značaj lokalizacije proizvoda), Stephen Lau (Songbird), Vladimir Ralić (Ubuntu Srbija i Firefox), Bojan Bogdanović (Statistika korišćenja Firefoxa), Miloš Dinić (Fennec – Firefox Mobile; – najava i planovi).

Nakon formalnog dela, svi gosti su dobrodošli da ostanu na druženju sa organizatorima, da pitaju šta god ih interesuje o Mozilli, Firefoxu i slobodnom softveru, te da se priključe zajednici ako žele da doprinesu širenju ideja za koje se Mozilla Srbija i Ubuntu lokalna zajednica za Srbiju zalažu. Proslavu 5. rođendana Firefoxa podržale su Mozilla i Mozilla Europe, kao i Thunderbird, Firefox i Songbird timovi, a za sve goste su obezbeđeni promotivni materijali i prigodni pokloni.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Ćirilica + tehnologija: RNIDS poklanja još jedno pismo srpske ćirilice namenjeno ekranskom prikazu
SBB

Tagovi: , , , , , ,