Pixel 8 dobija nove alate za uređivanje fotografija i video materijala

Nova Magic Eraser funkcija posvećena je audio segmentu.

PCPress.rs Image

Magic Editor dobija unapređenje sa veštačkom inteligencijom

Google-ov događaj posvećen hardveru bio je prepun informacija o novim uređajima, kao što je pametni telefon Pixel 8. Međutim, softver vezan za kameru je dobio nekoliko poboljšanja. Kompanija je najavila mnoge ekskluzivne funkcije za Pixel 8 koje će obradovati fotografe i video urednike.

Nova funkcija Best Take rešava problem kada jedna osoba izgleda loše na grupnim fotografijama. Kada je aktivirana, softver uzima niz fotografija brzim uzastopnim snimanjem, a zatim možete mešati i usklađivati lica kako biste napravili savršenu grupnu fotografiju, slično postojećoj Magic Editor tehnologiji. Uzmete lice sa jedne fotografije i stavite ga na drugu.

Magic Editor dobija unapređenje zahvaljujući generativnoj veštačkoj inteligenciji. Nova verzija vam sada omogućuje da oblikujete predmete i premestite ih na fotografiji i zumirate ih. Tu su i različiti unapred postavljeni efekti pozadine koji su dostupni jednim dodirom. Ova tehnologija brzo napreduje i uskoro ćete imati apsolutnu i potpunu kontrolu nad svakim aspektom fotografija nakon snimanja.

Pročitajte i:  Google traži od suda da odbaci tužbu za monopolizaciju digitalnog oglašavanja

Audio Magic Eraser

Funkcija Guided Frame je poboljšana i sada funkcioniše kako sa prednjom tako i sa zadnjom kamerom. Ovaj alat je odličan za snimanje centriranih slika važnih objekata, kao što su lica, kućni ljubimci i dokumenti. Alat funkcioniše prilično jednostavno. Telefon emituje niz vibracija kako bi vas obavestio kada je objekat savršeno u kadru, čak i ako ne gledate u ekran.

Magic Eraser sada ulazi u svet videa. Nova Audio Magic Eraser funkcija vam pomaže da uklonite neželjene zvuke iz video materijala. Ažurirana funkcija radi brzo i jednostavno razdvajajući audio na slojeve i omogućuje brisanje pojedinačnih zvukova. Funkcija ne eliminiše potpuno neželjene zvuke, već ih značajno smanjuje.

Takođe, tu je i nova funkcija Video Boost koja povećava kvalitet video materijala koristeći HDR tehnologiju. Cela sekvenca videa se šalje na Google-ove servere gde se razdvaja na pojedinačne frejmove. Svaki frejm prolazi kroz HDR obradu pre nego što se ponovo spaja u video i šalje nazad na vaš uređaj. Ova funkcija neće biti dostupna sve dok ne stigne novo ažuriranje softvera u decembru.

Pročitajte i:  Google Search chatbot: Nova era pretraživanja interneta

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,