PKS: predstavljen Vodič za poslovanje u EU

PCPress-PKS-euflag Vodič za poslovanje u EU poseban je po tome što sadrži sve neophodne linkove na internet izvore zvaničnih i nezvaničnih informacija i podataka potrebnih za poslovanje na velikom tržištu Evrope

Vodič za poslovanje u Evropskoj uniji sadrži osnovne informacije koje se tiču poslovanja u EU, uvoza robe, oporezivanja, proizvodnje, prodaje robe i usluga, prava intelektualne svojine,  pronalaženja  poslovnih partnera u Evropi, pokretanja poslovanja, pravnih aspekata poslovanja i drugih korisnih informacija, rekao je predstavnik belgijske Privredne komore Antverpen – Vasland Luk Van Loveren na prezentaciji u Komori Srbije.

On je velikom  broju zainteresovanih poslovnih ljudi predstavio Vodič i naglasio da je ideja za njegovu izradu potekla još pre dvadesetak godina, a intencija je bila da poslovni partneri didaktički koriste priručnik u kome će se strukturisati i prezentovati izvor informisanja i neophodne poslovne informacije.

Savetnik u Birou za saradnju sa Evropskom unijom PKS Kristina Đurić, istakla je da je Vodič za poslovanje u EU poseban po tome što sadrži sve neophodne linkove na internet izvore zvaničnih i nezvaničnih informacija i podataka  potrebnih za poslovanje na velikom tržištu Evrope. On predstavlja priliku da se dođe do velikog broja informacija kako bi se unapredilo poslovanje i kvalitet proizvoda koji se nudi. Đurić je rekla da je u planu ostvarivanje kontakata sa jednim brojem preduzeća u cilju upoznavanja sa poslovanjem u EU, a do sada je kontaktirano  pet preduzeća iz oblasti konditorske i hemijske industrije. Nakon ove faze, sledi faza ekspertize i dolazak preduzeća iz EU koja bi trebalo da pomognu u prenošenju znanja. 

Pročitajte i:  AI kao direktor kompanije?

Predstavnik Privredne komore Beograda Miloš Došen, govorio je o značaju koji ovaj Vodič ima, naglašavajući da je on prvenstveno namenjen poslovanju u sektoru malih i srednjih preduzeća. 

Vodič za poslovanje u EU izrađen je u okviru projekta Transfer zakonodavstva EU u Srbiju i Crnu Goru koji je finansijski pomogla flamanska Vlada, a sprovodi ga Privredna komora Antverpen  Vasland u saradnji sa privrednim komorama Srbije, Beograda, Crne Gore i Regionalnom privrednom komorom Niš.

Privredna komora Srbije

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,