ERP 2024

Plaćeni korisnici ChatGPT-a dobijaju pristup GPT-4 Turbo modelu

OpenAI je objavio novi GPT-4 Turbo korisnicima koji plaćaju ChatGPT. Kompanija je objavila vest na X-u (bivši Tviter), rekavši da je njen veliki jezički model poboljšao matematiku, logičko rasuđivanje, veštine kodiranja i pisanja. U vezi sa ovim poslednjim, odgovor na njegov početni post navodi da će „kada pišete sa ChatGPT-om, odgovori će biti direktniji, manje opširnosti i koristiće više jezika za razgovor“. U decembru je Microsoft integrisao GPT-4 Turbo sa svojim CoPilot AI chatbotom i generatorom slika DALL-E 3.

PCPress.rs Image

Odgovara na znatno složenije upite

Kada je OpenAI najavio GPT-4 Turbo u novembru, istakao je velike nadogradnje sistema koji pokreće ChatGPT. U to vreme, OpenAI je tvrdio da GPT-4 Turbo može da primi šest puta više stranica teksta — 300, u poređenju sa prethodnih 50. S obzirom na širinu pruženih informacija, ovo proširenje bi moglo da znači složenije upite i odgovore. Veliki jezički model takođe može da kreira natpise ili opise upita za slike i da obrađuje zahteve za pretvaranje teksta u govor.

Pročitajte i:  Kad vas ChatGPT gleda i sluša kroz telefon

GPT-4 Turbo je čak napredovao od prvobitne najave. OpenAI je u početku povećao svoje znanje o svetu do aprila 2023. godine, što je dobar skok u odnosu na presek GPT-4 u septembru 2021. godine. Sada, GPT-4 Turbo ima informacije sve do decembra 2023. godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *