Počela je masovna proizvodnja Samsung Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 telefona

Samsung je u toku ovog meseca započeo sa proizvodnjom pojedinih komponenti za Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 modele, a sada se pojavljuju nezvanične informacije da ova kompanije kreće sa masovnom proizvodnjom pomenutih telefona. Prema informacijama koje su dospele u javnost proizvodnja je počela u ponedeljak, što je nešto ranije od očekivanog datuma (pre se kao početak prodaje pominjao jul 2021. godine.

samsung

Isti izvor navodi da je Samsung trenutno u stanju da proizvede 25.000 telefona dnevno, a cilj je da se u dogledno vreme dnevni kapacitet duplira (50.000 telefona).

Prema procenama, Samsung je u toku 2020. godine prodao između 2.5 i 3.5 miliona telefona sa savitljivim ekranom. Za ovu godinu, planovi su im da prodaju 7 miliona telefona (ukupna brojka za Galaxy Z Fold 3 i Z Flip 3 modele). Od toga, očekuju da će prodati oko četiri miliona Galaxy Z Flip 3 telefona i tri miliona Galaxy Z Flip 3 telefona. Te procene jasno ukazuju da kompanija očekuje da će Z Flip 3 model biti popularniji među kupcima.

Naravno, ove vrednosti su za Samsung prilično male, naročito ako se uporede sa Galaxy S i Note serijama. Uostalom, naručena količina delova za Fold 3 model predstavlja tek trećinu količine delova koji se naručuju za premium modele. Na primer, godišnja prodaja Note serije prelazi 10 miliona jedinica.

Pročitajte i:  Samsung Galaxy AI je stigao u Srbiju

Procena bolje prodaje novih telefona sa savitljivim ekranom zasniva se i na predviđanjima da će njihova prodajna cena biti do 20 procenata niža od trenutno aktuelnih modela. Osnovna cena za Galaxy Z Fold 3 će verovatno biti oko 1.600 dolara, dok će početna cena za Z Flip 3 biti oko 960 dolara. Postoje najave da će ovi telefoni biti zvanično predstavljeni na Samsung-ovom događaju koji će se održati 3. avgusta.

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,