Počinje druga faza konkursa Budi Vip student

PCPress.rs Image
Proglašenje pobednika prošlogodišnjeg konkursa

Stručni žiri kompanije Vip mobile, nakon uspešno realizovane prve faze projekta Budi Vip student namenjenog studentima završne godine osnovnih studija biznis i IT orijentacije koji žele da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija, odabrao je 80 studenata koji su prošli u drugi krug konkursa. Od studenata se u drugoj fazi očekuje da pošalju kratak esej na temu “Kako će telekomunikacije u budućnosti uticati na naš svakodnevni život?”, na engleskom jeziku. Rok za slanje eseja je 31. januar, a imena 40 finalista biće objavljena 16. februara.

I ove godine, većina fakulteta sa Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu ima svoje predstavnike u narednom krugu, a odluka o studentima koji su prošli dalje doneta je nakon detaljne evaluacije pristiglih biografija i odgovora na tri postavljena pitanja. Kvalitet studenata najbolje ilustruje podatak da oko 75 odsto kandidata ima prosečnu ocenu višu od 8,5.

U odgovorima na pitanja mladi ljudi pokazali su pozitivan stav, energičnost, originalnost, ambiciju i motivisanost da se lično i profesionalno usavršavaju. Većina veruje u Srbiju kao u zemlju mogućnosti, u kojoj bi mogli da se dalje obrazuju i nastave profesionalnu karijeru. Telekomunikacije su za njih industrija budućnosti, ne samo u segmentu primene najnovijih tehnologija u službi komunikacija, već i u oblasti marektinga, prodaje, odnosa sa javnošću, odnosa sa potršošačima i ljudskih resursa.

Pročitajte i:  BeotelNet: Pouzdana adresa za hosting

Nakon tri faze selekcije, odlukom stručnog žirija biće odabrano 20 Vip studenata koji će dobiti školarinu za nastavak studija na matičnom fakultetu, plaćenu dvomesečnu praksu u kompaniji Vip mobile, edukacionu posetu centrali mobilkom austria grupe i Telekoma Austrija, mentorstvo menadžera kompanije Vip mobile, stručna predavanja domaćih i inostranih predavača i mobilne telefone i SIM kartice.

Projekat Budi Vip student kompanija Vip mobile pokrenula je prošle godine, sa ciljem da podrži dalji razvoj budućih lidera i eksperata u oblasti telekomunikacija u Srbiji. U drugu godinu projekta Budi Vip student biće uloženo ukupno 150.000 evra. Zvanični partneri kompanije Vip mobile u projektu su: Ministarstvo za telekomunikacije i informatičko društvo, fakulteti svih Univerziteta u Srbiji čiji studenti imaju pravo učešća u projektu, i brojne studentske organizacije. Zvanični Internet medijski partner je Infostudov sajt Znanje.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,