Pola miliona botova dnevno opseda Twitter

Prisustvo botova na društvenim mrežama je prilično česta pojava koja se svaki čas može videti. Svrha ovih botova se razlikuje, dok su neki stvoreni da prevare, drugi su dizajnirani da budu korišćeni za spamovanje reklamama i neželjenim porukama u marketinške svrhe, ali ono što je sigurno je da ovi botovi definitivno nisu dobrodošli.

PCPress.rs Image

U stvari, kako bi istakao koliko je botova na društvenim mrežama, CEO Twitter-a Jack Dorsey otkrio je da kompanija mora da se odbrani od oko 500.000 botova i spreči ih da se loguju svakodnevno. Ovo je otkriveno kada je Dorsey svedočio pred Komitetom za energetiku i trgovinu.

Pored otkrivanja neverovatnog broja botova koji svakodnevno pokušavaju da se loguju na Twitter, Dorsey je takođe otkrio da Twitter-ovi sistemi konstantno istražuju između osam i deset miliona naloga za koje se sumnja da su botovi, koji šire neželjenu poštu. Takođe je izjavio da su sistemi kompanije poboljšani tokom godina, i da su sada u stanju da otkriju tri puta više sumnjivih naloga i blokiraju sumnjiva logovanja u odnosu na godinu dana ranije.

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Twitter se trenutno suočava sa dosta kritika na račun sprovođenja svoje prakse i načina na koji se bavi određenim problemima, kao što su zloupotrebe od strane korisnika, lažne vesti i još mnogo toga.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,