BIZIT Seminar

Policija u Koloradu koristiće Galaxy S9 kao body kamere

Policija u Kit Carsons County u Bulringtonu (Kolorado), uskoro će na grudima nositi Samsung Galaxy S9 pametne telefone. Oni će im služiti kao body kamere, a pokretaće ih AT&T LTE zasnovana, FirstNet public safety platforma. Pored snimanja, ovi telefoni koristiće se i kao lični lokatori, digitalni fotoaparati, ali i kao alternativni radio primopredajnici.

PCPress.rs Image

Upotreba Galaxy S9 telefona kao da je u pitanju body kamera donosi mnoge prednosti. Najznačajnije su što omogućava automatski upload snimaka i prikaz videa u realnom vremenu. Ono što nije jasno u ovom trenutku je da li će se ovi telefoni upotrebljavati za prepoznavanje lica, pošto Samsung nije pomenuo da li će telefoni biti opremljeni takvim softverom.

Dosadašnje iskustvo je takvo da nošenje body kamera ne znači će se rešiti problem oko prekomerne upotrebe sile (što je i glavni razlog njihove upotrebe), a problem može da bude i to što su telefoni mnogo podložniji hakovanju od klasičnih akcionih kamera. Bez obzira na sve to, nošenje body kamera u SAD-u polako postaje praksa i sve veći broj predstavnika zakona ih nosi.

Pročitajte i:  Uronite u svet beskrajnih opcija uz Galaxy ekosistem

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,