Polovina Amerikanaca ne može da identifikuje svoj model telefona

Decluttr, američka platforma za preprodaju starih gedžeta, upravo je objavila analizu tržišta polovnih uređaja u SAD-u, uključujući i neke zanimljive podatke. Prema istraživanju, polovina ispitanika nije mogla da identifikuje svoj telefon gledajući sliku.

PCPress.rs Image

Još jedna zanimljivost je da je oko trećine Amerikanaca izjavilo da poseduju 5G uređaj, dok u stvarnosti pametni telefoni sa 5G modemima se još uvek nisu zvanično prodavali u SAD-u u vreme istraživanja.

Decluttr je vršio istraživanje na 2.000 američkih potrošača, uzrasta preko 18 godina koji trenutno poseduju pametni telefon, kako bi saznali koliko svakodnevno koriste svoj telefon. Većina je izjavila da su ažurirali svoj uređaj u proteklih 12 meseci, a 31% je promenilo telefon jer je bio pokvaren. Samo četvrtina ispitanika izjavila da žele brži mobilni telefon.

PCPress.rs Image

Platforma Decluttr je takođe dala ispitanicima slike telefona, tražeći od njih da identifikuju svoj uređaj. Zanimljivo je da polovina iPhone korisnika nije mogla da ukaže na pravi model koji su koristili, dok je tačno 71,32% Samsung Galaxy S9 + pogodilo.

Pročitajte i:  Novi alat u iOS 17.4 pokazuje da li je baterija vašeg iPhone 15 normalna

Što se tiče 5G, od 31% koji su odgovorili da je njihov telefon 5G, 62% tvrdi da su primetili poboljšanja u svojoj mobilnoj usluzi koristeći 5G mrežu, čak i ako nije široko dostupna niti dostupna na trenutnim uređajima.

PCPress.rs Image

Pošto Decluttr radi sa renoviranim uređajima, bilo je i nekih podataka o tržištu polovnih uređaja. Korisnici misle da mogu da uštede do 399 dolara kada kupuju polovni telefon, ali samo 6% poseduje takav uređaj.

Polovina Amerikanaca je pokazala da su voljni da kupe polovne uređaje, ali prve toga moraju da veruju da ih garancija pokriva, a trenutno 44% veruje da takva garancija nije dovoljno dobra.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,