Ministar Popović otvorio Regionalni inovacioni startap centar u Užicu

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović otvorio je danas, 8. juna, Regionalni inovacioni startap centar u Užicu i tom prilikom izjavio da je ovo mesto u kome će budući tehnološki preduzetnici imati najsavremeniju opremu i mentorsku podršku za razvoj svojih inovacionih ideja.

PCPress.rs Image

Investicija vredna 60 miliona dinara

Ukupna vrednost investicije iznosi preko 60 miliona dinara, a adaptiran je i opremljen prostor od 422 kvadrata u centru grada, koji je namenjen za rad startap kompanija.

Popović je naveo da je Grad Užice važan centar industrije i da u ovom gradu Zlatiborskog okruga posluju velike i uspešne kompanije, kao što su Valjaonica bakra Sevojno, Impol Seval, Prvi partizan, koje beleže dobre rezultate i značajno doprinose razvoju lokalne privrede. Istakao je da je jedan od njegovih prioriteta kao ministra podrška otvaranju što većeg broja startap kompanija, kojih danas u Srbiji ima oko 400, dok u Izraelu, koji ima približan broj stanovnika kao Srbija, postoji oko sedam hiljada startapova.

PCPress.rs Image

Podrška mentora u centru

Ministar Popović je rekao da će u Startap centru u Užicu mladi preduzetnici, pored prostora i najmodernije IT opreme, dobiti i podršku najboljih mentora koji će ih obučavati kako da uspešno nastupe na domaćem i inostranom tržištu.

Gradonačelnik grada Užice Tihomir Petković izrazio je zahvalnost ministru Popoviću na podršci za otvaranje Startap centra i prilici da ovaj grad pokaže da je “izvor inovativnih ljudi i ideja”. “Već imamo prve stanare u centru, a uskoro očekujemo i formiranje prvih startap kompanija”, rekao je Petković i dodao da su inovacije i IT sektor budućnost Užica.

PCPress.rs Image

Planirano otvaranje još 5 centara

Projekat otvaranja Regionalnog inovacionog startap centra realizovali su Grad Užice i „Regionalna razvojna agencija Zlatibor“ uz finansijsku podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Na osnovu Programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj otvorio je devet Regionalnih inovacionih startap centara i to u Užicu, Čačku, Pirotu, Zrenjaninu, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Kruševcu, Subotici i Staroj Pazovi. Planirano je otvaranje još pet centara u Arilju, Priboju, Svilajnacu, Kragujevcu i Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,