Data centri 2024

Porsche-ova serija virtuelnih trka sa profesionalnim vozačima za volanom

Nacionalna asocijacija za trke serijskih automobila, NASCAR, nije jedini koji prelazi u digitalni svet tokom pandemije COVID-19. Porsche uživo prenosi svoj Mobil 1 Supercup Virtual Edition počevši od 4. aprila, kada vozači prelaze na digitalnu verziju španskog Circuit de Barcelona-Catalunya za dve trke u 911 GT3 Cup automobilima.

PCPress.rs Image

Prelazak u digitalno okruženje ili otkazivanje događaja

Serija koja se zasniva na iRacing imaće 31 vozača, od kojih su 22 full-time Supercup vozači – devet ostalih su fabrički i mladi profesionalni vozači koji dolaze od strane velikih sponzora poput TAG Heuer i Vodafone. Veći deo sveta će morati da gleda trke putem interneta, iako će TV ekipe i mreže poput nemačkog Sport1 i holandskog Ziggo Sport takođe pokrivati takmičenje. Simulirani Superkup će imati još tri događaja 18. aprila (Silverstone), 25. aprila (Spa-Francorchamps) i 16. maja (Monza).

Kao i kod ostalih liga, i Porsche zaista nema mnogo izbora tokom pandemije – bilo je ili ovo ili otkazati sve predviđene trke. Pitanje je hoće li gledaoci gledati i prihvatiti ovo kao što su i druge trke u sličnoj poziciji. Ukoliko virtualni Supercup bude prilično uspešan, to bi moglo da ohrabri Porsche da posveti više pažnje esportu čak i kad bude sigurno za prave automobile da izađu na stazu.

Pročitajte i:  Nestaju mnoge web stranice nastale između 2013. i 2023.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,