BIZIT plus

Poznate specifikacije sva tri OnePlus 8 telefona

Jedan od najiščekivanijih telefona 2020. godine sigurno je OnePlus 8. Prema novim informacijama, on može biti predstavljen uz Pro model ali i Lite varijantu, a na sreću korisnika i ljubitelja ovog brenda, na internetu su se pojavile i informacije o tome koje specifikacije će ovi modeli imati.

PCPress.rs Image

Najveći i najjači iz grupe OnePlus 8 Pro ima Super AMOLED ekran 6.7 inča, impresivne rezolucije 3180 x 1440. Očekuje se da neće imati manje od 120Hz osveženje ekrana. Na poleđini se očekuje da ima tri kamere, a da će one biti redosledom 60MP, 16MP i 13MP. Zadnje dve bi trebalo da imaju telefoto i ultra wide objektiv. Napred imamo 32MP uz Time-of-Fligt (ToF) senzor, koji će se koristiti za verne prikaze bokeh efekta u pozadini fotografija. Ipak, nije poznato da li će poput njegovog prethodnika imati pop-up kameru.

Specifikacija govori da će baterija biti 4500 mAh, što će ipak biti za 500 mAh više od prethodnika, a čipset koji će sve pokretati Snapdragon 865, koji je i očekivan. Još uvek nije poznato da li je telefon ovo 5G telefon ili će to biti jedna od varijanti, odnosno da li će uopšte biti 4G telefona.

PCPress.rs Image

OnePlus 8, nosilac serije razlikovaće se u manjem displeju i nešto lošijoj AMOLED tehnologiji, iako i dalje jako dobroj. Rezolucija je nešto manja, 2400 x 1080, sa osveženjem od 90Hz, odnosno na nivou prošlogodišnjeg modela. Korisnike će sigurno radovati činjenica da će kamera ovog uređaja biti kao kod Pro verizije, samo što će prednja kamera ostati bez ToF seznora. Baterija je malo manja, opet u novou aktuelnog modela, 4000 mAh. Pokreće ga isti procesor kao i Pro, Snapdragon 865.

PCPress.rs Image

Lite verzije OnePlus 8-ice je kompanijin pokušaj da udari na srednju klasu. Ima sličan ekran svom jačem bratu iz iste serije, sa istom rezolucijom. Kamera je ovde ipak slabija, pa su senzori na poleđini 48MP, 16MP i 12MP. Napred će, prema informacijama koje su procurele biti 16MP.  Poput standardnog modela i Lite varijanta će imati pristojnu bateriju od 4000 mAh, međutim pretpostavlja se da će procesor biti MediaTek-ov iz serije 1000. Za sada nema drugih informacija osim da će predstavljanje ovih uređaja najverovatnije biti na MWC-u 2020. godine. 

Ove informacije su procurele sa kineske društvene platforme Weibo, mada osim same specifikacije nije bilo drugih informacija o proizvodu, kao što je na primer njegov dizajn.

Izvor: techradar

Facebook komentari: