Poznati predavači za IoT Week

Konferencija IoT Week 2016 u Beograd dovodi vodeće stručnjake i kompanije iz oblasti Interneta inteligentnih uređaja

Međunarodna konferencija IoT Week 2016, koja će se održati od 31. maja do 2. juna u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, u organizaciji IoT Foruma i DunavNET-a, već sada ima više od 50 potvrđenih govornika, svetskih stručnjaka za Internet inteligentnih uređaja (IoT).

Među uvaženim predavačima su Thibaut Kleiner, rukovodilac Odeljenja za mrežne tehnologije u Evropskoj komisiji, Direktorat CONNECT, Bilel Jamoussi, rukovodilac Odeljenja studijskih grupa u ITU standardizacionom birou, kao i Jugoslav Pirić, direktor globalnog prodajnog tima u Microsoftu.

Ključne institucije koje su se bave razvojem IoT-a u svetu, svojim prisustvom i učešćem podržaće ovaj skup. Pored Evropske komisije, u Beograd dolaze i visoki predstavnici IoT Saveta, Brazilskog IoT Foruma, ITU Biroa za standardizaciju, Univerziteta Surrey iz Velike Britanije, Udruženja francuskih maloprodajnih kompanija i mnogi drugi.

Među potvrđenim govornicima su i predstavnici najvećih svetskih kompanija koje razvijaju IoT tehnologije, uključujući Microsoft, Ericsson, Siemens, IBM Research, Fujitsu i Bosch. Listu potvđenih govornika možete pogledati na web strani konferencije.

Pročitajte i:  Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

Veoma bogat program konferencije biće podeljen u tri konferencijska dana, prema temama: inovacije, biznis i istraživanje.

Jedna od tema industrijskog dana biće: Kako IoT i analiza podataka menjaju maloprodaju, u okviru koje će biti predstavljen projekat TagItSmart koji uvodi proizvode masovne proizvodnje u IoT svet. Na projektu koji vodi domaća kompanija DunavNET radi više od 10 partnera, između ostalih: Fujitsu, Siemens, Unilever i Univerexport. Projekat je rezervisao više od milion evra namenjenih individualcima i firmama zainteresovanim da se priključe i svojim znanjem i radom doprinesu razvoju novih IoT rešenja.

Konferencija će se baviti i pitanjem primene IoT tehnologija u poljoprivredi i načinima na koji IoT doprinosi pametnijoj i inovativnijoj proizvodnji u ovoj oblasti, a prisutni će imati priliku i da čuju nešto više o pametnim gradovima i rešenjima za pametne gradove, pametnoj proizvodnji, zaštiti privatnosti u IoT svetu itd. Kompletan program konferencije je dostupan na web strani konferencije.

Microsoft, kao vodeća globalna IT kompanija, veliku pažnju poklanja razvoju IoT tehnologija i digitalnoj transformaciji. Ova vodeća svetska IT kompanija, podržaće IoT Week kao Generalni sponzor.

Pročitajte i:  U zdravstvu nema vremena za zastoje

Odluku o sponzorstvu i aktivnom učešću na IoT Week 2016, Microsoft bazira na ogromnim mogućnostima koje IoT koncepti predstavljaju za Srbiju. Mogućnosti koje Microsoft Cloud platforme otvaraju u tom smislu su bez premca. Najbolji primer ovoga je upravo DunavNET, glavni organizator događaja – kompanija koja otelotvoruje akademski pristup, preduzetništvo i ICT tehnologije koje iz korena menjaju Agrar, Industriju, Pametne gradove ali i Pametna sela. Ovakav pristup nudi gotovo neograničene mogućnosti upotrebe. Kompanija Microsoft u Srbiji stoga veruje da ne postoji veći ulog, i veća obaveza nego da se uz pomoć IoT koncepta dođe do održivog razvoja Srbije.

Podršku ovom važnom događaju, dale su mnoge druge institucije i kompanije: IERC (Evropski klaster za istraživanje IoT-a), Univerzitet u Mursiji, a Tele2 će biti jedan od izlagača u okviru konferencije.

Organizator IoT Week 2016, međunarodna organizacije IoT Forum, kao najveći promoter međunarodnog dijaloga i saradnje na polju Interneta inteligentnih uređaja (IoT) će za sve nove članove, obezbediti po jednu besplatnu kotizaciju za učešće na ovoj velikoj međunarodnoj konferenciji. Ovo je prilika za sve zainteresovane domaće kompanije da se priključe IoT inicijativi i svoje poslovanje usmere ka globalnim IoT trendovima. Članovi IoT Foruma međusobno veoma tesno sarađuju u sprovođenju interesantnih i isplativih projekata.

Pročitajte i:  Hipersenzitivni senzor dodira 'oseća' stvari sa udaljenosti od 10 centimetara

Ukoliko želite da se priključite konferenciji, možete se registrovati online, a za sva dodatna pitanja u vezi sa konferencijom IoT Week 2016, možete kontaktirati organizatora na 2016@iot-week.eu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,