Predstavljeni noviteti na Intel Channel konferenciji

PCPress.rs ImageKompanija Intel održala je i ove godine Intel Channel konferenciju, sada već tradicionalnu. U prisustvu više od 150 partnera iz regiona, predtavnici kompanije prikazali su najnovije proizvode i upoznali prisutne o planovima kompanije za naredni period. Okupljeni su bili u prilici da saznaju najnovije vesti o Intel-ovim proizvodima u segmentu stonih i prenosivih računara, kao i serverskih rešenja. Posebno su istaknuta angažovanja kompanije Intel u domenu obrazovanja, pa je ovom prilikom predstavljeno nekoliko projekata iz ovog segmenta koji su realizovani u regionu.
Predstavnici kompanije Intel govorili su o novoj generaciji procesora serije Core, poznatih pod imenom Sandy Bridge, koji će biti dostupni već početkom sledeće godine. Procesori će imati nova grafička jezgra, znatno brža i moćnija u odnosu na prethodnu generaciju Intel-ove integrisane grafike, a uz nove procesore stići će i osvežene verzije platformi za stone i prenosive računare. Na arhitekturi Sandy Bridge biće zasnovani i novi serverski procesori Xeon.
Na skupu je bilo reči i o uređajima za skladištenje podataka, gde Intel drži primat svojim SSD diskovima – najviše pažnje privukao je disk kapaciteta 600 GB.

Pročitajte i:  "Inspirisan ljudskim mozgom": Intel predstavlja neuromorfični sistem 

Izvor: Intel, PC Press

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,