Pregled aplikacije: Waze

Među brojnim aplikacijama za navigaciju na Google Play prodavnici aplikacija nalazi se i Waze, aplikacija koju je nedavno kupio Google.

waze_720Waze pored mapa sadrži i podatke o najbližim benzinskim pumpama i restoranima, a ova aplikacija brzo je osvojila korisnike pametnih telefona širom sveta. Preko 10 miliona korisnika instaliralo je Waze aplikaciju, koja zahteva verziju Androida 2.2 i novije.

Moderni dizajn na prvi pogled podseća na igru, međutim kada se povežete na internet ili uključite GPS na vašem telefonu ulazite u svet zabave u vožnji. Pored naziva ulica mape pokrivaju i benzinske stanice, škole, kafiće i znamenitosti grada u kome se nalazite. Uvek možete da dodate neku znamenitost ili kafić i tako olakšate sebi, a i drugima, dolazak do te destinacije. Možete uneti i cenu goriva na pumpi i tako drugim korisnicima obezbediti informaciju na kojoj pumpi je najjeftinije gorivo i uštedeti novac. Takođe možete prijaviti saobraćajne nezgode, opasnosti na putevima, kamere, prisustvo policije.

Waze je nešto više od same aplikacije, to je zajednica korisnika koji zajedničkim radom na ovoj aplikaciji obezbeđuju kako sebi tako i drugima ugodno putovanje.
S obzirom da se ova ideja svidela korisnicima iz Srbije, već duže vreme postoji sajt pod nazivom www.waze.rs. Na ovom portalu korisnici aplikacije razmenjuju informacije o stanju na putevima, dopunjuju mape, čak dogovaraju i druženja. Urednici sajta su kreirali i specijalne nalepnice za automobile sa logoom aplikacije koje možete naručiti potpuno besplatno i na simboličan način podržati ovu ideju.

Pročitajte i:  Samsung lansira aplikaciju za pomoć ljudima sa govornim poremećajima

Jelena Đorđević

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,