ERP 2024

Privatnost, komercijalizacija, kontrola – bitka za Internet, Danko Jevtović, ICANN | BIZIT2021

“Privatnost, komercijalizacija, kontrola – bitka za Internet” su teme koje je pokrio Danko Jevtović Član upravnog odbora, ICANN.

PCPress.rs Image

Da li enkripcija štiti korisnike ili kriminalce? Da li službe treba da imaju ključeve od vaših poruka? Koje organizacije se bave upravljanjem Internetom? Ko odgovara za sigurnost i stabilnost Interneta, a ko za sadržaj? Čiji su lični podaci korisnika, kako zaštiti privatnost i ko plaća za besplatno? Da li će države preuzeti i pocepati Internet? Gde je interes Srbije i sličnih malih zemalja? Internet je postao najvažniji medij današnjice i osnova modernog biznisa. U početku je bila ideja akademska slobode povezivanja, ali su otvaranje ka biznisu devedesetih i društvene mreže dvehiljaditih trajno promenili karakter globalne mreže. Bitka za privatnost i kontrolu divlja širom Interneta.

“Ogromni uticaj Interneta je doveo države u procese upravljanja Internetom, što je jedna od gorućih tema današnjice. Borba se vodi između zaštite privatnosti korisnika, medijskog i političkog uticaja na populaciju, zaštite bezbednosti i odbrane od kriminala i zloupotreba, i naravno, brojnih interesa. Ne postoji jedna osoba ili organizacija koja upravlja Internetom. Virtuelno i stvarno postaje isto i sve što se dešava online prelama se na stvaran svet.”

 

Ukoliko vam se dopada sadržaj konferencije, pozivamo vas da nam se pridružite na zvaničnom BIZIT YouTube kanalu i zapratite nas tako što ćete pritisnuti dugme Subscribe, kako bismo sledeće godine bili još bolji i brojniji.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,