ProcessKO – terminator aplikacija

Mali uslužni program ProcessKO namenjen je „nokautiranju“ softverskih procesa, odnosno aplikacija koje se izvršavaju na računaru. Ovaj program može da pomogne u slučajevima kada nije moguće zatvoriti aplikaciju na uobičajeni način, recimo kada je zaglavljena i ne odaziva se na komande ili ne dozvoljava zatvaranje zbog drugih otvorenih prozora. Takođe može korisno da posluži za brzo zatvaranje velikog broja programa.

PCPress.rs ImageZa lakše korišćenje programa može se podesiti Favorites lista i u nju dodati lista aplikacija koje često treba terminisati – recimo Web browser, Windows Explorer, programi koji se često zaglavljuju… Iz ove liste se može jednostavno izabrati program koji treba prekinuti, a takođe su dostupne opcije za startovanje ili ponovno pokretanje. Dodatne opcije se mogu i aktivirati klikom uz držanje tastera Alt i Ctrl.

Postoji i opcija za zatvaranje svih izabranih procesa po isteku određenog vremena, recimo uz odbrojavanje nekoliko sekundi. Prilikom korišćenja programa ProcessKO treba biti oprezan, pošto se može desiti da „ubijete“ neki sistemski proces tako da može pomoći samo restartovanje Windows‑a. Zato opcija na glavnom ekranu programa zahteva da potvrdite da znate šta radite, pre nego što dozvoli korišćenje programa.

ProcessKO uključuje i prevod svih opcija na srpski jezik, što se može izabrati prilikom prvog startovanja programa ili naknadno, korišćenjem opcije za promenu aktivnog jezika. Program ima minimalne sistemske zahteve i ne uključuje posebnu proceduru za instalaciju, već ga treba raspakovati iz arhive i ručno napraviti prečicu za startovanje. ProcessKO je besplatan program, a matična strana autora je www.softwareok.com.

(Objavljeno u PC#246)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: