Prodaje se zlatni Wii, namenjen engleskoj kraljici Elizabeti

Wii, jedna od najpopularnijih konzola za igru ikada, ponovo je postala aktuelna, odnosno bar jedan njen primerak. Naime, jedan holandski kolekcionar ponudio je na aukciji jedinstvenu Wii konzolu, presvučenu 24-karatnim zlatom, koja je bila namenjena engleskoj kraljici Elizabeti.

wii

Ova konzola ima zanimljivu istoriju. Naručila ju je kompanija za razvoj igara THQ s ciljem da je 2009. godine pokloni kraljici Elizabeti. U pitanju je bio primerak napravljen za promociju kolekcije Wii mini-igara „Big Family Games“. Međutim, on nikad nije stigao do planiranog odredišta, jer je Bakingemska palata veoma striktna po pitanju politike kraljevskih poklona. Igra je vraćena kompaniji THQ, a 2007 godine kupio ju je izvesni holandski kolekcionar, po imenu Don.

On je u oktobru 2021. godine pokušao da proda konzolu preko eBay-a, po ceni od 300.000 dolara, ali je vrlo brzo sklonjena iz ponude jer je kršila politiku kompanije koja zabranjuje prodaju proizvoda po ceni daleko iznad uobičajenog cenovnog okvira. Sada je ta konzola ponuđena na online aukcijskom sajtu Goldin, koji nema ta ograničenja.

Trenutno je konzola dostigla cenu od 2.300 dolara, a s obzirom da aukcija traje još dve nedelje očekuje se da će biti znatno veća (mada niko ne veruje da će doći od pomenutih 300.000 dolara). U svakom slučaju, neko će biti u mogućnosti da se pohvali jedinstvenom konzolom, na kojoj će verovatno moći i da odigra po neku igru…

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,