Produžen rok za IT prekvalifikaciju zaposlenih

Zbog velikog interesovanja, konkurs za prijavu na program prekvalifikacije za IT, namenjen zaposlenim kandidatima, produžen je do subote, 24. novembra tekuće godine. Prijave se mogu podneti isključivo elekronskim putem preko sajta itobuke.rs.

PCPress.rs Image

Za razliku od sličnog kruga koji je ove godine organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje, a koji se odnosio na nezaposlene kandidate, ovaj krug prekvalifikacija važi isključivo za zaposlena lica i to za kandidate koji nisu na IT pozicijama ili su završili neki od smerova informacionih tehnologija na fakultetima. U ovom krugu prekvalifikacije želimo da budućim polaznicima, pored standardnog učenja programskih jezika, omogućimo da nakon završenog programa dobiju određeno znanje i šansu za unapređenje karijere. Predavanja će biti prilagođena radnom vremenu i održavaće se radnim danima posle 17h, kao i vikendom. Program će trajati devet meseci uz obaveznu praksu u kompanijama“, istakao je Doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Ovo je nastavak uspešnog programa u okviru koga je do sada obučeno 800 polaznika, u cilju da budući programeri početnici što lakše pronađu posao u IT sektoru. Program je pokrenut na predlog Ministarkog saveta za informacione tehnologije i inovaciono preduzetništvo, kojim predsedava premijer Ana Brnabić.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,