ASUS Zenbook

Prototip SpaceX Starship rakete (ponovo) implodirao tokom testiranja

Poslednji test SpaceX Starship rakete, koji je održan tokom proteklog vikenda doživeo je neuspeh. Naime, raketa je implodirala na kompanijskoj test lokaciji u Boka Chica (Teksas). Nakon što je u petak uveče napunjena super-hladnim pogonskim gorivom, raketa se srušila, da bi se nakon toga lansirala u vazduh i raspala na delove.

PCPress.rs Image

Drugi prototip zaredom završava…eksplozivno

CEO SpaceX-a, Ilon Mask, potvrdio je da je došlo do eksplozije. Video koji možete videti ukazuje da je tom prilikom uništena i lansirna lampa. Uprkos tome Mask je na Twitter-u objavio da se nada da će testiranje nove verzije Starship-a krenuti već za nekoliko dana, ali da će ona biti svedena na minimum funkcionalnosti apsolutno neophodnih za obavljanje testa.

Starship je raketa kompanije SpaceX dizajnirana da ponese ljudsku posadu u svemir, na daleke destinacije kao što su Mesec ili Mars. Do sada je kompanija napravila više različitih prototipa koje su poslednjih nekoliko godina testirane u Boka Chica-i. Međutim, kada je testiranje hardvera u pitanju, očigledno je da on još uvek nije spreman za predviđeni zadatak, jer je i prethodni test (iz novembra prošle godine), završio na sličan način kao i ovaj poslednji.

Pročitajte i:  SpaceX turizam: Prvi civili u svemiru

Izvor: The Verge

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , ,