Prototip SpaceX Starship rakete (ponovo) implodirao tokom testiranja

Poslednji test SpaceX Starship rakete, koji je održan tokom proteklog vikenda doživeo je neuspeh. Naime, raketa je implodirala na kompanijskoj test lokaciji u Boka Chica (Teksas). Nakon što je u petak uveče napunjena super-hladnim pogonskim gorivom, raketa se srušila, da bi se nakon toga lansirala u vazduh i raspala na delove.

PCPress.rs Image

Drugi prototip zaredom završava…eksplozivno

CEO SpaceX-a, Ilon Mask, potvrdio je da je došlo do eksplozije. Video koji možete videti ukazuje da je tom prilikom uništena i lansirna lampa. Uprkos tome Mask je na Twitter-u objavio da se nada da će testiranje nove verzije Starship-a krenuti već za nekoliko dana, ali da će ona biti svedena na minimum funkcionalnosti apsolutno neophodnih za obavljanje testa.

Starship je raketa kompanije SpaceX dizajnirana da ponese ljudsku posadu u svemir, na daleke destinacije kao što su Mesec ili Mars. Do sada je kompanija napravila više različitih prototipa koje su poslednjih nekoliko godina testirane u Boka Chica-i. Međutim, kada je testiranje hardvera u pitanju, očigledno je da on još uvek nije spreman za predviđeni zadatak, jer je i prethodni test (iz novembra prošle godine), završio na sličan način kao i ovaj poslednji.

Pročitajte i:  SpaceX Starship: Prvi povratak iz svemira

Izvor: The Verge

Facebook komentari: