Prva interaktivna naslovna strana u Srbiji

Časopis “PC Press” je 1. oktobra otvorio novu eru za štampane medije u Srbiji. Po prvi put na našem tržištu predstavljena je interaktivna naslovna strana, kao tehnološki iskorak najuticajnijeg domaćeg informatičkog časopisa.

pc-layar-cover“Štampani mediji mogu da opstanu i napreduju na tržištu samo ako se prilagode novom vremenu i, pre svega, Internet okruženju. Još od Gutenbergovih dana odštampana stranica je predstavljala kraj, nešto što prenosi čitaocu finalnu i zaokruženu poruku.

U novom svetu odštampana stranica je u najboljem slučaju sredina priče – ona i dalje prenosi zaokruženu informaciju, ali čitaoca koji se zainteresuje za temu navodi na dalje istraživanje kroz prostranstva Interneta.

Layar aplikacija koju smo primenili predstavlja za čitaoca najjednostavniji način da krene dalje, prostim usmeravanjem kamere svog mobilnog telefona na štampani tekst” izjavio je Dejan Ristanović, glavni urednik časopisa “PC Press”.

Uz pomoć pametnog telefona i besplatne Layar aplikacije “oživećete” naslovnu stranu oktobarskog broja časopisa “PC Press”, pa će vam ona otkriti nove informacije. Potrebno je samo da preuzmete Layar aplikaciju za Android ili iPhone (odgovarajući QR kod se nalazi u časopisu), skenirate naslovnu stranu i gledate šta se događa. Detaljno uputstvo objavljujeno je na trećoj strani časopisa.

Pročitajte i:  PC Press video: Vijetnam, raj za digitalne nomade | Ivana i Goran Babić, Dva ranca beg iz kanca

PC Press #203 je u prodaji od 1. oktobra.

[FMP width=”640″ height=”360″ controlbar=”docked” autoplay=”false” poster=”http://pcpress.rs/video/Telenor/pc-layar-cover.png”]http://pcpress.rs/video/Telenor/pc-layar.mp4[/FMP]

Facebook komentari:

3 thoughts on “Prva interaktivna naslovna strana u Srbiji

 • 03. 10. 2013. at 16:48
  Permalink

  Fenomenalno augmented reality je sve bliže 🙂 Najzad da je neko primeni ii u ove svrhe

 • 03. 10. 2013. at 15:29
  Permalink

  Hvala na komplimentima Ivane, trudimo se da budemo u korak sa svetom 🙂

 • 03. 10. 2013. at 12:57
  Permalink

  Neverovatno da se ovaj sistem pojavio vec kod nas. Ovo sam prvi put video kada je Valiant Entertainment napravio bum u svetu, i izbacio prvi interaktivnu naslovnu stranicu za svoj mega popularni serijal X-O Manowar.

  Svaka cast 🙂

Comments are closed.