ERP 2024

Prva MOBOTIX konferencija

Mob3

Prva MOBOTIX konferencija u Srbiji održana je ovog meseca. Konferenciji je prisustvovalo preko 80 prijavljenih partnera, sadašnjih i budućih korisnika, iz velikog broja firmi, javnih ustanova i medija. Ovo je još jedan dokaz da IP sistemi video nadzora polako ali sigurno menjaju stare analogne, pogotovo kada su veliki sigurnosni sistemi u pitanju.

Na samom početku prisutne je pozdravila predstavnica privrednog odeljenja ambasade Savezne Republike Nemačke u Beogradu, gospođa Birgit Singer-Carter i istakla značaj saradnje nemačkih i srpskih kompanija u oblasti bezbednosti. Nakon toga uvodnu prezentaciju je održao Nikola Vučković, direktor Vucomm-a, sa fokusom na prednosti IP video nadzora nad klasičnim analognim. Prisutnima verovatno najzanimljivija je bila prezentacija regionalnog menadžera Mobotix-a, gospodina Luciana Ciobanua, o samom Mobotix-ovom konceptu i prednostima decentralizovanog sistema video nadzora.  Nešto više o dodatnoj komunikacionoj i storage opremi neophodnoj za kompletan sistem IP video nadzora kroz svoju prezentaciju predstavio je Bojan Polić inženjer u Vucomm-u.

Nakon teorijskog došao je red na praktični deo, gde su prisutni imali priliku da uživo isprobaju neke od modela Mobotix kamera koje su bile izložene i povezane u sistem. Zainteresovani su mogli da praktično prođu kroz kompletan proces konfiguracije Mobotx kamera i poigraju se nekim naprednim opcijama MxControlCenter-a, softvera za video menadžment. Za sva pitanja na raspolaganju su im bili inženjeri Vucomm-a.

Uz prigodan koktel, konferencija je završena u popodnevnim časovima. Veliko interesovanje koje je Mobotix izazvao među prisutnima obećava da će ovakve konferencije postati tradicionalne i da će se sa još većim uspehom održavati i narednih godina.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: