Prvi digitalni udžbenik za petake

Danas je beogradskoj OŠ „Drinka Pavlović” predstavljen prvi digitalni udžbenik, koji će od septembra postati školsko štivo. Prvi srpski digitalni udžbenik je sačinjen od filmova, animacije, simulacije, interaktivnih vežbi, galerija fotografija, kao i od dodatnih materijala i korisnih linkova, igara, grafičkih prikaza, testova, vežbi i domaćih zadataka.

PCPress.rs Image

„Ovo je samo početak i osnova za nadovezivanje i proširivanje znanja iz istih oblasti koje se u biologiji izučavaju iz razreda u razred, jer će uz novi program nastave biologije u petom razredu u Srbiji započeti realizacija takozvane spiralne podele učenja. Ovaj digitalni udžbenik nudi i mogućnost korišćenja naprednog online sistema za upravljanje učenjem, koji statistički prati i analizira rad i napredak svakog učenika pojedinačno, ali i celokupnih odeljenja. Tako roditelji rad i napredak svoje dece mogu da prate elektronskim putem”, rekla je profesorka biologije Marina Drndarski, jedna od autorki udžbenika.

Ona dodaje da je sa drugom autorkom, prof. dr Gordanom Subakov Simić, i celim uredničkim timom Novog Logosa, kuće koja je izdala prvi domaći e-udžbenik, nastojala da podstakne đake da uče na kreativan način, ali i da sami sebe testiraju.

Izvor: Politika

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,