ERP 2024

Prvi intervju osnivača kompanije Huawei

Ren Zhengfei, osnivač jedne od najvećih svetskih IT kompanija, razlikovao se od drugih osnivača po najmanje jednoj strani. Čovek koji stoji iza kompanije Huawei nije dao nijedan intervju novinarima tokom 26 godina, do nedavno.

HuaweiPressTokom posete lokalnom ogranku kompanije Huawei na Novom Zelandu, Ren je razgovarao sa četvoricom lokalnih novinara, prenosi agencija AP. Pravila su bila jednostavna, nije dozvoljeno fotografisanje, kao ni prisustvo međunarodnih medija.

Tumačanje ove odluke je lako – Huawei želi da se otvori i ukloni vel tajnosti koji se za ovu kompaniju vezuje.

U prvom intervjuu koji je dao, osnivač ove uspešne kineske kompanije rekao da je da odnos Huaweia i kineskih vlasti nije ništa drugačiji od onog koji imaju kompanije sa svojim vladama u drugim zemljama. Osvrćući se na neke otpužbe i spekulacije, Zhengfei je rekao da je siguran da nijedan zaposleni nema niti bi uzeo učešće u špijunaži.

Kako prenosi AP, Huawei beleži veliki rast u zemljama u razvoju, ali raste prodaja i u Evropi. Prošle godine, prijavljen je prigod od 2,4 milijarde dolara na osnovu prodaje vredne 35 milijardi.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Huawei Watch Fit 3: Raskoš jednostavnosti
SBB

Tagovi: ,