Prvi quad-core smart telefon kompanije LG Electronics

PCPress.rs ImageKompanija LG Electronics je u Koreji predstavila svoj prvi smart telefon koji ima procesor sa četiri jezgra, LG Optimus 4X HD. Sa najnovijim NVIDIA Tegra 3 (4-plus-1) procesorom brzine od čak 1,5 GHz i ekranom koji koristi True HD IPS tehnologiju, ovaj smart telefon je pravi mali računar koji se može smestiti na dlan ruke.

„Pre tačno godinu dana predstavili smo prvi smart telefon na svetu koji poseduje dual-core procesor, a sa modelom Optimus 4X HD sada smo otišli korak dalje”, izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Mobile Communications. „Optimus 4X HD se ne ističe samo svojom neverovatnom brzinom, već korisnicima omogućava i vrhunsko HD multimedijalno iskustvo.”

NVIDIA Tegra 3 procesor je konstruisan kako bi odgovorio na visoke multimedijalne zahteve korisnika, a ono što je zanimljivo kod ovog procesora jeste da koristi posebno jezgro koje štedi bateriju kada su u pitanju manje zahtevne aktivnosti, poput slušanja muzike. True HD IPS ekran visoke rezolucije i dijagonale od 4,7 inča, obezbeđuje savršeno jasan prikaz i sliku bez preklapanja boja. Optimus 4X HD poseduje internu memoriju od 16 GB i koristi poslednju verziju Android 4,0 Ice Cream Sandwich operativnog sistema. Ovaj model se može pohvaliti i kamerom od 8 megapiksela, koja koristi specijalni BSI (Backside Illumination) sensor i LED blic i prednjom rezolucije 1,3 MP.

Pročitajte i:  Novi napredni LG uređaji za moderan dom stigli su u Srbiju

Dodatne informacije o modelu Optimus 4X HD biće dostupne na Svetskom kongresu mobilne telefonije, koji se odžava od 27. februara do 1. marta u Barseloni.

Izvor: LG

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: