Quake II: Nova verzija za PC i konzole

Iz kompanije Bethesda Softworks su nedavno predstavili remaster klasične igre Quake II. Izašla je još u novembru 1997. godine, a sada dobija podeljeni ekran, mesta za više igrača, nove nivoe i 4K.

PCPress.rs Image

Ovaj remaster podseća na ono što je nedavno učinjeno s prvom Quake igrom, a dostupan je za Windows, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch, PlayStation 4 i PlayStation 5. Pošto je Bethesda sada deo kompanije Microsoft, Quake II je i deo Game Pass pretplate za Xbox i PC. Oni koji su kupili ranije verzije na platformi Steam, GOG ili u Microsoft prodavnici, novu verziju dobijaju u obliku besplatnog ažuriranja.

Igra košta 9,99 dolara na svim platformama, a ovo je prvi put da je stigla na konzole. Paket uključuje originalnu kampanju, prethodno objavljene ekspanzije, Quake 64 i novu kampanju Call of the Machine sa 28 nivoa koje su napravili developeri iz Machine Games.

Oni koji su igru testirali kažu da je u pitanju solidan remaster koji igru prilagođava modernim uređajima, ali od nje ne pravi nešto što nije – ne pretvara je u modernu AAA igru, već joj dopušta da ostane ono što je bila i pre 26 godina.

Pročitajte i:  Šta igrate za vikend: Ova igra je skroz besplatna

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,