ERP 2024

Robotski taksi krstari ulicama San Franciska

Robotski taksiji su dobili zeleno svetlo da ulicama San Franciska krstare po ceo dan. To je veliki korak za autonomna vozila, ali problem za ostale taksi servise koji i dalje više vole ljudske vozače.

PCPress.rs Image

Waymo i Cruise su pre nekoliko dana dobili odobrenja da autonomni taksiji mogu da budu na ulici po čitav dan, što znači da klijenti sada mogu da naruče auto bez vozača u bilo koje doba dana. To je velika promena u odnosu na prethodna ograničenja.

Samoupravljiva vozila bez sigurnosnog vozača servisa Cruise su ranije mogla da prevoze putnike između 10 sati uveče i šest časova ujutru. Waymo je uslugu mogao da pruža samo kada je kontrolni vozač u taksiju. To sigurno znači da se došlo do zaključka da je bezbednost na zadovoljavajućem nivou.

Ističe se da još uvek nema dovoljno podataka koji bi poslužili za detaljno poređenje autonomnih vozila i automobila s običnim vozačima. Uprkos tome eksperti tvrde da postoji veliki potencijal da se uz pomoć samoupravljivih automobila poveća bezbednost na putevima. Ostaje nam da vidimo da li su ljudi bili najveći problem.

Pročitajte i:  Prva trka autonomnih trkačkih vozila

Izvor: Mashable

Facebook komentari: