ERP 2024

Novi bioskop meriće reakcije publike

Najsavremeniji bioskop će pratiti reakcije publike „kao nikada do sada”. Instrumented Auditorium, koji se smatra jednim od najinovativnijih bioskopa na svetu, biće otvoren u Bristolu 2024. godine. Snimaće biometrijske odgovore publike, uključujući njihov otkucaj srca, pokrete očiju i aktivnost mozga dok reaguju na ono što je na ekranu.

PCPress.rs Image

Iain Gilchrist, profesor neuropsihologije na Univerzitetu u Bristolu, rekao je da će to pružiti “jedinstveni uvid” u kreiranje sadržaja.

Bioskop sa 36 mesta biće otvoren u kreativnom centru MyWorld u Sent Filipsu, koristeći subvenciju Wolfson Fondacije u iznosu od 400.000 funti.

Biće opremljen najsavremenijom opremom za snimanje podataka o tome kako publika reaguje na sadržaj koji gleda i čuje.

Pored praćenja njihovog otkucaja srca, pokreta očiju i aktivnosti mozga, istraživači će takođe posmatrati električna svojstva kože ljudi kako bi „izmerili njihove podsvesne emocionalne odgovore“.

Profesor Gilchrist je rekao: „Ako želimo da razumemo da li novo iskustvo ili nova tehnologija funkcioniše, za sada i dalje moramo da pitamo publiku.

„Instrumentalni auditorijum će nam omogućiti da prenosimo podatke koji hvataju odgovore publike iz trenutka u trenutak, pružajući jedinstvene uvide koji nas vode mnogo dalje od trenutnih metoda zasnovanih na upitnicima.”

„Ovo je prvi potpuno instrumentalni objekat te vrste u svetu, koji je uzbudljiv ne samo za nas kao istraživače, već i za one koji rade u kreativnom sektoru, pružajući uvide koji će oblikovati budućnost filma, televizije i šire.”

MyWorld je centar za kreativna tehnološka istraživanja i inovacije, koji vodi Univerzitet u Bristolu u partnerstvu sa 12 drugih organizacija uključujući i BBC.

Izvor: bbc

Facebook komentari: