BIZIT plus

Qualcomm najavio “Snapdragon Sound” Inicijativu

Qualcomm je objavio novu inicijativu, “Snapdragon Sound”, pod kojom će biti obuhvaćen sav napredak kompanije na polju zvuka, uključujući hardverske i softverske novitete, a sve u cilju donošenja boljeg zvuka na uređaje sa njihovim čipovima.

 

PCPress.rs Image

Po svemu sudeći, izgleda da će u pitanju biti program sertifikacije koji će osiguravati određen nivo kvaliteta, ali i softverskog uplitanja u zvučni sistem telefona. Qualcomm je saopštio da se tu misli najviše na bežične tehnologije zvuka visokog kvaliteta, a jedan od konkretnih primera optimizacije Snapdragon Sound-a je Bluetooth audio kašnjenje, koje je kompanija svela na 89ms. 

PCPress.rs Image

Sa hardverske strane, mobilne platforme pokrivaju Qualcomm-ove Aqstic audio kodek čipove kao i pojačivače zvučnika, a takođe pod okriljem Snapdragon Sound-a biće i audio SoC kompanije, koji su popularni među proizvođačima bežičnih slušalica. Nije jasno da li će ta end-to-end optimizacija uključivati samo Qualcomm-ov hardver ili i audio hardver treće strane, koji bi takođe mogli da imaju koristi od te optimizacije. Iz Qualcomm-a navode da bi uređaji koji podržavaju Snapdragon Sound trebalo da stignu na tržište kasnije u toku godine. 

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

 

PCPress.rs Image

Izvor: anandtech.com

Facebook komentari: