Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 će voditi novu generaciju flagship android telefona

Qualcomm je održao godišnji događaj na Havajima kako bi najavio svoj najnoviji vodeći mobilni čipset. Kompanija je iskoristila priliku da predstavi Snapdragon 8 Gen 1.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 će voditi novu generaciju flagship android telefona

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 sa unapređenim performansama

Sistem-na-čipu uključuje Qualcomm-ov sopstveni X65 5G modem. Ako imate pristup WiFi 6 ili 6E ruteru, Gen 1 može da izdrži brzine preuzimanja od 3,6 Gbps preko WiFi-a. Kao i kod svojih prošlih vodećih čipsetova, Qualcomm je uložio značajne napore da poboljša iskustvo kamere. Gen 1 ima 18-bitni procesor signala slike. Telefoni sa Gen 1 će imati mogućnost snimanja fotografija na 3,2 gigapiksela u sekundi. U praksi, to znači da Gen 1 može da obrađuje podatke sa tri kamere od 36 megapiksela istovremeno bez ikakvog kašnjenja.

Čipset može da snima 8K HDR snimak pri 30 kadrova u sekundi. Gen 1 podržava UHD snimanje pri 120 kadrova u sekundi i može da snima usporene snimke od 960 kadrova u sekundi pri 720p. Novi čipset poseduje uvek uključen procesor signala slike koji može da napaja kameru, dok istovremeno troši veoma malo baterije. To je funkcija koja će omogućiti uređajima opremljenim sa Gen 1 da nude uvek uključenu detekciju lica za biometrijsku autentifikaciju.

Pročitajte i:  Qualcomm 18. marta predstavlja nove čipove

Gen 1 je prvi mobilni čipset koji podržava Google-ov Android Ready SE. Sa svim svojim poboljšanjima performansi i novim funkcijama, Snapdragon 8 Gen 1 nudi zanimljiv pogled na sledeću generaciju vodećih Android uređaja. Prvi telefoni opremljeni sa Gen 1 izaći će na tržište u prvoj polovini 2022.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: