BIZIT plus

Razer predstavio prvi 5G ruter za gejmere

Budući da gejming zahteva sve bolje performanse, pretpostavlja se da će biti jedno od polja koje će imati najviše koristi od nove 5G tehnologije. U skladu sa tim jedan od najvećih proizvođača gejmerskog hardvera predstavio je prvi 5G ruter koji može da se tumači kao prvi korak u pravcu pomenutog trenda.

PCPress.rs Image

Radi se o kompaniji Razer, koja je na CES-u predstavila Razer Sila 5G Home Router – uređaj velike brzine koji, između ostalog, korisnicima omogućava i da biraju koji uređaj na mreži dobija veći protok. Eksperti ističu da se radi o jednoj od najuzbudljivijih najava ove godine, između ostalog i zbog toga što ukazuje na to da Razer ulazi i u polje proizvodnje rutera koji su pre svega namenjeni gejmerima. Igrači koji budu imali novi ruter moći će da svoje omiljene sadržaje igraju bez uticaja drugih servisa, te uređaja koji utiču na brzinu interneta, ali i bez dobro poznatih „prekida na mreži“ koji često upropaste igru. Novi ruter ima i ugrađenu bateriju, tako da može da radi i kada nema struje, i van kuće, na otvorenom ili tokom putovanja. Tu je i Qualcomm SDX55 + Hawkeye IPQ8072A čipset, kao i mesto za SIM preko kojeg ruter može da se poveže na mobilnu mrežu.

Pročitajte i:  Stižu video igre u kojima će AI generisati svaki piksel

PCPress.rs Image

Budući da se gejming proširio izvan tradicionalnih konzola, na cloud i u druge online prostore, video igre  se polako penju na listi sadržaja koji zahtevaju odličnu procesorsku moć, i brzinu interneta, tako da Razer i druge kompanije imaju sve važniju ulogu u stvaranju ekosistema koji bi bio udoban za gejmere, ali i sve druge korisnike.

Izvor: Tech Crunch

Facebook komentari: