BIZIT plus

Redizajniranje Microsoft Store-a

Windows 10 korisnici koji otvore Microsoft Store videće da je on sada malo promenjen. Nova prodavnica donosi nove kategorije, kao i reorganizaciju celih sekcija unutar njih.

PCPress.rs Image

Na vrhu prozora sada se nalazi lista opcija, Home, Gaming, Entertainment, Productivity i Deals. Pre toga, na ovom mestu nalazile su se opcije: Apps, Games, Devices, Movies & TV i Edge Exstensions. Stare kategorije nisu nestale, samo su pomerene na druga mesta i preimenovane su. Movies & TV je promenjen u Entertainment, Games u Gaming… Apps je pomeren u Productivity kategoriju, a Devices se sada mogu naći unutar kategorija Gaming i Productivity.

Gaming sadrži sekcije najbolje prodavanih i najboljih besplatnih igara, listing novih igara, kao i personalizovanu ponudu. Postoji i sekcija posvećena Xbox dodacima koje možete kupiti na ovaj način. Productivity se fokusira na aplikacijama, ali se i tu mogu naći hardverski uređaji. Kategorija Deals je dosta promenjena. Tu se nalaze aplikacije, igra, kao i hardver koji su trenutno na akcijskim ponudama. Uređaji se dalje dele na PC i Surface uređaje, a ova kategorija se nalazi i pod Gaming i Productivity kategorijama.

Pročitajte i:  Olakšana popravka Microsoft Surface uređaja 

Kategorija Edge extensions je potpuno uklonjena, a do njih se može doći samo pretragom za ekstenzijama i klikom „see all extensions“ opciju koja je dostupna na stranici za pretrage.

Prema svemu viđenom, novi izgled Microsoft Store-a je fokusiran na uređaje i akcije koje su sada raspoređene kroz sve sekcije i kategorije, kako bi im se povećala vidljivost.

Izvor: Betanews

Facebook komentari: