BIZIT plus

RNIDS i Netnod zajedno unapređuju usluge DNS servisa u Srbiji

RNIDS, srpski nacionalni registar, i švedski Netnod, organizacija koja se bavi Internet infrastrukturom i servisima, dogovorili su su o strateškom partnerstvu koje će omogućiti dalje unapređenje usluga koje RNIDS pruža za oba srpska domena najvišeg nivoa, .rs i .срб. Mogućnost korišćenja globalne Internet infrastrukture kojom Netnod raspolaže dodatno će povećati sigurnost i dostupnost RNIDS-ovog sistema za pružanje DNS usluga.
Mogućnost upotrebe više od 40 Netnod-ovih lokacija širom sveta stvara osnovu za smanjenje potencijalnih rizika za DNS zone kojima upravlja RNIDS, omogućavajući, na primer, brz odgovor u slučaju zlonamernih aktivnosti. Takođe, RNIDS će upotrebom Netnod-ovih servisa značajno povećati svoje kapacitete.
“Odabrali smo Netnod zbog njihove izuzetne tehničke osposobljenosti i potpuno smo uvereni u njihovu stručnost i sposobnost da ispune visoke zahteve u cilju pružanja usluge najvišeg kvaliteta za sve DNS zone koje su u nadležnosti RNIDS-a. Takođe, Netnod i RNIDS su nedobitne, nezavisne i neutralne organizacije koje pružaju infrastrukturne usluge i dele iste strateške pozicije i stavove. Zbog svega toga, ovo partnerstvo se idealno uklapa u težnje RNIDS-a ka postizanju visoke pouzdanosti pružanja usluga.” rekao je Branislav Anđelić v.d. direktora RNIDS-a.
“Netnod je srećan što će stavljanjem na raspolaganje svoje globalne enikast infrastrukture za servisiranje svih DNS zona u nadležnosti RNIDS-a omogućiti bolju uslugu svim Internet korisnicima u Srbiji i širom sveta. Naravno, mi smo veoma ponosni da smo nakon pružanja podrške velikom broju evropskih nacionalnih registara, odabrani i od strane RNIDS-a kao njihov strateški partner.” rekao je Kurt Erik Lindqvist, CEO Netnod-a.

Pročitajte i:  UA Day 2024 održan u Beogradu: Put ka digitalno inkluzivnom internetu

Izvor: RNIDS

Facebook komentari: