Računari i Galaksija

RNIDS konkurs za projekte koji popularizuju internet

U okviru Programa podrške projektima popularizacije interneta za 2012. RNIDS ove godine po treći put raspisuje konkurs za dodelu bespovratnih sredstava.

PCPress.rs ImageIz Registra nacionalnog internet domena Srbije kažu da je cilj projekta povećanje korisnog internet sadržaja na srpskom jeziku i pismu u nacionalnom internet adresnom i povećanje broja registrovanih naziva nacionalnih internet domena.

Za sredstva iz programa koji se skraćeno naziva 4PI mogu da konkurišu sva pravna lica ili preduzetnici na teritoriji Republike Srbije, registrovani najkasnije do 1. septembra 2011.

Osim što predloženi projekti moraju biti u skladu sa 4PI ciljevima, bespovratna sredstva moraju biti namenjena nekoj od sledećih aktivnosti:

  1. Kreiranje društveno korisnih sadržaja na internetu namenjenih građanima Srbije
  2. Unapređivanje informisanosti najšire javnosti o prednostima korišćenja interneta u svakodnevnom životu i radu
  3. Razvoj namenskih internet servisa za privredu i građane Srbije
  4. Razvoj e-Uprave, e-Poslovanja i e-Učenja
  5. Unapređivanje primene interneta u istraživanju i obrazovanju, posebno u permanentnom obrazovanju
  6. Unapređivanje dostupnosti interneta za sve građane Srbije, naročito one sa nižim stepenom obrazovanja, slabijim socijalnim statusom i umanjenim psiho-fizičkim sposobnostima

Sve aktivnosti moraju da budu realizovane na sajtu na jednom od nacionalnih internet domena (.srb ili .rs).

Pročitajte i:  Kako je AI tokom 2023. godine promenio internet

Ukupna raspoloživa sredstva za 4PI 2012. iznose 4.000.000 dinara, a neto iznos odobrenih sredstava po projektu biće najmanje 300.000 dinara, odnosno najviše 700.000 dinara.

Sredstva se dodeljuju za sufinansiranje projekata u maksimalnom iznosu od 50% predviđenog finansijskog plana projekta, a biće sufinansirane aktivnosti koje su započete najranije 1. januara 2013. i okončane najkasnije do 31. jula 2013.

 Rok za prijavu projekata je 23. novembar, a lista izabranih projekata biće objavljena do 21. decembra 2012. Konkursna dokumentacija se preuzima sa sajtova www.4pi.rs ili 4pi.srb, gde su dostupni i ostali detalji konkursa.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,