Robinhood otpušta 23% zaposlenih

Samo nekoliko meseci nakon što je otpustio 9% svoje radne snage, Robinhood je najavio planove za otpuštanje još 23%. Najnovija smanjenja, koja će uticati na 780 zaposlenih, nastavljaju masivan pad za nekada veoma popularnu online brokersku kuću.

Robinhood otpušta 23% zaposlenih

Robinhood kažnjen zbog kršenja zakona o cyber bezbednosti

U blog postu na web stranici kompanije, izvršni direktor Robinhood-a, Vlad Tenev, rekao je da je visoka inflacija u kombinaciji sa krahom kriptovaluta smanjila trgovinsku aktivnost kompanije. U svom izveštaju o zaradi u drugom kvartalu, kompanija je pokazala pad prihoda od 44% u odnosu na pre godinu dana. Broj mesečnih aktivnih korisnika Robinhood-a u junu smanjen je za više od 7 miliona, ili 34%.

Otpuštanja će uticati na zaposlene u svim funkcijama kompanije, a najteže su pogođene pozicije u poslovanju, marketingu i programima. Takođe, Ministarstvo za finansijske usluge države Njujork kaznilo je Robinhood-ovu kriptovalutu sa 30 miliona dolara zbog navodnog kršenja zahteva za izveštavanje u vezi sa propisima o sprečavanju pranja novca i cyber bezbednosti. Kako je poslovanje raslo, Robinhood Crypto nije uspeo da uloži odgovarajuće resurse da razvije i održi kulturu usklađenosti. Neuspeh je rezultirao značajnim kršenjima zakona o pranju novca i cyber bezbednosti.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: