BIZIT plus

Saga o Karićima – Džulija Roberts u ulozi Milanke Karić

Jasno je da je običnom građaninu Srbije neophodna fabula koja bi mu pomogla da razume uspon ‘dinastije’ Karić, te složene porodične relacije koje je čine, pa se najava za igrano-dokumentarni film o jednoj od najbogatijih ovdašnjih porodica dogodila u pravom trenutku.

PCPress.rs Image

Igrano-dokumentarni film kombinuje žanr igranog i dokumentarnog filma na način da su dokumentarni snimci dopunjeni glumačkom rekonstrukcijom. Porodice poput ove ne zaslužuju ništa manje od ove hibridne forme, jer čista igrana forma svakako ne bi bila dovoljna da se dokumentuje linija bogaćenja, te misterioznih poslovnih uspeha.

Budući da se već dugo čeka na seriju o Nemanjićima, možda će gledaocima biti omogućeno da uživaju u sagi o ovom, istina, nešto manje istorijski važnom porodičnom stablu, te priči o porodičnoj kompaniji koja u Srbiji posluje već pola veka.

Spekuliše se da bi scenaristi mogli da budu Gordan Mihić i Milovan Vitezović, a trenutno se traga i za režiserom filma, a kao najozbiljniji kandidat navodi se Dragan Bjelogrlić. Tvorac projekta, Bogoljub Karić, je za ovaj projekat izdojio pet miliona evra, što bi trebalo da pokrije troškove pravljenja priče o mukotrpnom usponu uz biznis lestvicu.

Bogoljuba Karića bi trebalo da igra Lazar Ristovski, što glumac nije potvrdio, a Večernje novosti prenose da je i Džulija Roberts zainteresovana za ulogu u filmu, te bi trebalo da igra Milanku Karić, iako Milanka preferira Katrin Danev ili Šeron Stoun. Pošto je pozajmila svoj glas Štrumpfovima u animiranom filmu Smurfs: The Lost Village, Džulija Roberts je, navodno, došla u Beograd da se posveti ulozi Milanke. Da ne budemo maliciozni, možda će ova uloga i moći da se meri sa onom maestralnom u filmu o Erin Brockovich, budući da u ovakvom svetu ništa više ne može da nas iznenadi.

Izvor: pcpress.rs

Facebook komentari: