BIZIT plus

Samsung je predstavio novi Flash storage

Kompanija će početi masovnu proizvodnju Universal Flash Storage-a 4.0 u trećem kvartalu.

PCPress.rs Image

Bolje performanse od prethodne verzije

Samsung je predstavio najnoviju verziju svog Universal Flash Storage proizvoda, za koji kaže da je mnogo brži od svog prethodnika. UFS specifikacija je razvijena da omogući SSD brzine za kamere, telefone i druge uređaje. Međutim ova verzija nazvana UFS 4.0 ima brzinu koja dostiže 23,2 Gbps po traci.

To predstavlja duplu brzinu od UFS 3.1, standarda koji koriste Samsung-ovi S22 vodeći telefoni. Tehnološki gigant kaže da ga njegov ogroman propusni opseg čini savršenim za 5G pametne telefone koji obično zahtevaju ogromne količine obrade podataka. Takođe, Samsung očekuje da će čip biti usvojen za upotrebu u automobilskoj industriji, kao i za uređaje sa proširenom i virtuelnom realnošću.

Samsung-ova V-NAND tehnologija 7. generacije omogućiće sekvencijalnu brzinu čitanja do 4.200 MB/s i sekvencijalnu brzinu pisanja do 2.800 MB/s.

Takođe, mnogo je efikasniji, sa poboljšanjem od 46 odsto u odnosu na prethodnu generaciju, što bi moglo da znači duži vek trajanja baterije. Samsung-ovi USF 4.0 proizvod će imati maksimalne dimenzije od 11mm x 13mm x 1mm i dolaziće u nekoliko verzija kapaciteta do 1 TB.

Pročitajte i:  Galaxy AI dostupan za „probnu vožnju“ korisnika pametnih telefona, kroz osveženu Try Galaxy aplikaciju

Kompanija će početi masovnu proizvodnju UFS 4.0 proizvoda u trećem kvartalu 2022.godine. Samsung kaže da „sarađuje sa proizvođačima pametnih telefona i potrošačkih uređaja na globalnom nivou“ i „intenzivno radi na negovanju ekosistema za UFS 4.0 kako bi pokrenuo tržište za mobilna rešenja za skladištenje visokih performansi“.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: