Samsung lansira aplikaciju za pomoć ljudima sa govornim poremećajima

Samsungov Impulse pomaže onima sa poremećajima govora kroz terapiju ritma.

PCPress.rs Image

Samsung je lansirao novu mobilnu aplikaciju sa AI koja može da igra pomoćnu ulogu za one koji pate od poremećaja govora. Aplikacija, nazavan Impulse, kompatibilna je sa Android pametnim telefonima i serijom Samsung Galaxy Watch 6. Aplikacija koristi tehniku poznatu kao terapija ritma kako bi pomogla ljudima da pronađu svoj govorni ritam i poboljšaju tešnost govora. Aplikacija Impulse koristi mogućnost veštačke inteligencije za obradu prirodnog jezika, za razlaganje reči na slogove i za njihovo pretvaranje u vibracije.

Impulse u suštini funkcioniše kroz pametne satove Galaxy Watch 6. Aplikacija koristi algoritam zasnovan na obradi prirodnog jezika za analizu i pretvaranje reči u rizmičke vibracije. Ove vibracije korisnik oseća na svom zglobu preko pametnog sata. Ritam pomaže korisniku da razume tempo svake foneme ili reči, u zavisnosti od vrste govornog poremećaja koji ima. Samsung kaže da im ova tehnika može pomoći da izbegnu blokade u dikciji i olakšaju tečnost govora.

Samsung otkriva da aplikacija ima više od 250 vežbi ritma i tona dizajniranih da povećaju poteškoće kako korisnik napreduje u kontroli govora. Progresivna postavka težine dolazi sa četiri režima i svaki režim ima tri nivoa vežbi za vežbanje reči ili fraza.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Prvi režim je „Pojačajte svoj glas“. Može da se aktivira jednim dodirom nakon konfiguracije. Korisnici mogu da izaberu šablon vibracije koji žele i kada se izaberu, mogu se koristiti za redovnu upotrebu. Kada dođe do oralne blokade, ona se aktivira. Drugi režim je „Pojačajte svoj ritam“, koji pomaže u vežbanju slogova. Nakon završetka sesije, aplikacija takođe prikazuje izveštaj o učinku koji se može podeliti sa logopedom.

Treći režim je „Pojačajte svoj ton“ koji pomaže korisniku da vežba intonaciju fraza. Četvrti režim je „Pojačajte svoj govor“ koji omogućava korisniku da vežba sopstvene tekstove, napisane direktno u aplikaciji ili postavljanjem datoteke sa naracijom. AI analizira tekst kako bi stvorio šablon vibracije.

Izvor: gadgets360.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *